Naslovnica Koronavirus Šangaj i dalje u potpunom lockdownu. Broj umrlih od korone raste

Šangaj i dalje u potpunom lockdownu. Broj umrlih od korone raste

Šangaj i dalje u potpunom lockdownu. Broj umrlih od korone raste
Šangaj i dalje u potpunom lockdownu. Broj umrlih od korone raste

Šangaj je u nedjelju prijavio 39 umrlih od posljedica koronavirusa što je najveći dnevni broj uprkos tome što se grad sedmicama nalazi u lockdownu. Kinezi upozoravaju na ozbiljnost situacije zbog porasta broja infekcija.

Druga najveća svjetska ekonomija se bori da zaustavi najgore izbijanje vala korone u posljednje dvije godine koristeći stroga zatvaranja i masovna testiranja, ostajući vjerna politici nultog broja slučajeva.

Kosmopolitsko poslovno središte, Šangaj je u potpunosti zatvoren od početka mjeseca, lanci opskrbe su kolabirali, a mnogi građani se nalaze u izolaciji i od prije nego je uvedeno potpuno zatvaranje grada.

Od početka zatvaranja, u Šangaju je bilo 87 mrtvih od korone, dok je u cijeloj Kini prijavljeno gotovo 22.000 slučajeva zaraze.

Šangaj koji broji 25 miliona stanovnika ima velike probleme sa obezbjeđivanjem svježe hrane stanovnicima koji su zaključani u svojim domovima dok mnogi imaju probleme sa pristupom regularnoj medicinskoj njezi jer su doktori i ostali medicinski radnici raspoređeni na covid testiranjima.

Zdravstveni zvaničnici su posebno upozorili na opasnost za stariju i nevakcinisanu populaciju te su izjavili da su preminuli u prosjeku bili stari 81 godinu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime