Naslovnica Lifestyle Gastro LAZANJE NA TRI NAČINA: Samo za najveće ljubitelje lazanja

LAZANJE NA TRI NAČINA: Samo za najveće ljubitelje lazanja

Lazanje imaju veliku tradiciju u pripremanju, postoji veliki broj recepata za njih, a danas vam donosimo tri slasna, sočna i kremasta recepta, koji će se zasigurno dopasti cijeloj porodici.

Ovo jelo koje je poznato diljem svijeta ima ogroman broj ljubitelja- lazanje se mogu pripremiti na milion načina, ali jedno je sigurno- lazanje uvijek idu sa bešamel umakom. Dosta je jednostavan za pripremiti, a jelu donosi kremastost i bogatstvo ukusa. Muškatni oraščić ključni je sastojak dobrog bešamel sosa, pa tako nemojte zaboraviti na ovu bitnu stavku prilikom pripremanja bešamela.

Mi vam u nastavku donosimo tri recepta za lazanje, vaše je da odaberete omiljeni, pripremite namirnice i započnete s pripremanjem omiljenog jela od tjestenine:

1.Klasik: Lazanje al forno

Ovaj klasični recept poznate kulinarke Mary Berry oduševit će i one najizbirljivije. Prvi put je Mary Berry ovaj recept pripremala pred TV kamerama još davnih 1970-ih godina, a od tada je postao jedan od omiljenih recepata na svijetu. Najbolji rezultati dobijaju se ostavljanjem lazanja da odstoje barem šest sati prije pečenja, a ključna stvar je bešamel umak a za njegovu pripremu možete pročitati u nastavku.

lazanje

lazanje

lazanje

lazanje

2.Slasne lazanje sa špinatom i ricottom

U pitanju je recept poznatog kuhara Jamie Olivera, savršeno su sočne i veoma kremaste. Od špinata i ricotte se pravi nadjev koji se savršeno stapa sa svježom tjesteninom i bešamel umakom.

Njih mogu konzumirati i vegetarijanci a i veoma su pogodne kao opcija za brzi ručak ili večeru. Jednom kada ih probate zasigurno ćete ih češće uvrstiti na svoj jelovnik.

lazanje

xPortal - LAZANJE NA TRI NAČINA: Samo za najveće ljubitelje lazanja

3.Kremaste lazanje s tikvicama 

Običnu tjesteninu možete zamijeniti s pripremom lazanja s tikvicama koje su tanko narezane, i tako možete brzo i jednostavno doći do zdravog i ukusnog obroka. Lazanje s tikvicama sadrže nizak udio ugljikohidrata, ne sadrže pšenicu i gluten a tikvice sadrže dosta hranjivih tvari koje će zaista koristiti vašem organizmu. U nastavku slijedi recept.

xPortal - LAZANJE NA TRI NAČINA: Samo za najveće ljubitelje lazanja

xPortal - LAZANJE NA TRI NAČINA: Samo za najveće ljubitelje lazanja

Prijatno.

Više recepata i zanimljivosti iz gastro svijeta čitajte ovdje.

 

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime