Naslovnica Lifestyle Manekenka s Downovim sindromom prvi put dio kampanje brenda Victoria’s Secret

Manekenka s Downovim sindromom prvi put dio kampanje brenda Victoria’s Secret

Manekenka s Downovim sindromom
Manekenka s Downovim sindromom

Manekenka Sofia Jirau postala je prva osoba s Downovim sindromom koja se pojavila u kampanji za brend Victoria’s Secret, a koja je predstavljena tokom ove sedmice.

24-godišnjakinja je zajedno sa 17 drugih žena promovirala novu kolekciju Love Cloud, za koju se brend nada da će “pojačati posvećenost Victoria’s Secreta da dočeka i proslavi sve žene”, navodi se u saopštenju za štampu.

Grupu čine i profesionalni i neprofesionalni modeli, različitih nijansi kože, veličina tijela i dobi.

Poznata lica poput Hailey Bieber, Taylor Hill i Adut Akech također su dio kampanje, a pojavila se i Valentina Sampaio, koja je postala prvi otvoreno transrodni model brenda donjeg veša u 2019. godini.

U srijedu, Jirau je na Instagramu izrazila svoje uzbuđenje zbog ove prekretnice: “Jednog dana sam to sanjala, radila na tome i danas je san ostvaren. Napokon mogu da podijelim svoju veliku tajnu. Ja sam prvi model sa Downovim sindromom za Victoria’s Secret!””Hvala svima vama koji ste uvijek podržavali moje projekte. Hvala Victoria’s Secret što ste vidjeli manekenku u meni…i što ste me učinili dijelom inkluzivne kampanje Love Cloud Collection. Ovo je samo početak!”, napisala je.

Jirau se bavi manekenstvom od 2019. godine, a u februaru 2020. je postala jedna od rijetkih manekenki sa Downovim sindromom koja je prošetala na New York Fashion Weeku. Kroz svoje profile na društvenim mrežama ističe da je njen cilj ohrabriti druge da ostvare svoje snove.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime