Naslovnica Novo Hrvatski Havaji – Ova prekrasna pješčana plaža nikog ne ostavlja ravnodušnim 🏖️🌊

Hrvatski Havaji – Ova prekrasna pješčana plaža nikog ne ostavlja ravnodušnim 🏖️🌊

hrvatski havaji

Na sjeverozapadnoj obali Dugog otoka nalazi se prelijepa pješčana plaža Sakarun, koju mnogi zovu i hrvatski Havaji zbog njene ljepote.

Dok se na gradskom asfaltu živa u termometru penje iznad 40 Celzijevih stepeni, a većina se lagano topi u vlastitom znoju, fantaziranje o godišnjem odmoru na nekoj morskoj destinaciji predstavlja jedno od najljepših ljetnih zadovoljstava na kontinentu. Ponekad je dovoljno proskrolati Instagramom i zastati na profilu poput @simon_cerulean da biste si priuštili totalno opuštanje uz fotografije hrvatskih lokacija iz zraka, a posebno s Dugog otoka.

hrvatski havaji
Hrvatski Havaji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

“Na Dugom otoku ljetujem posljednjih nekoliko godina i moram priznati da me na prvu osvojio svojom iskonskom ljepotom i izostankom velikih gužvi koje su ljeti toliko tipične za mnoge lokacije na našoj obali”, započinje svoju priču Šime Modrić iz Zagreba, koji stoji iza tog profila na Instagramu.

hrvatski havaji
Hrvatski Havaji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

Šime se fotografijom bavi već gotovo dva desetljeća. Sve je počelo 2001. godine kad je upisao studij filmske režije u Beču u klasi slavnog austrijskog redatelja Michaela Hanekea, gdje je zajedno s ostalim studentima morao proći osnove fotografije. Usputni hobi vrlo je brzo prerastao profesiju kojom se bavi sad već osam godina.

hrvatski havaji
Plaža Sakarun iz zraka ili hrvatski Havaji.

“Obavljao sam i obavljam razne fotografske poslove, ali najviše uživam u fotografiranju prirode. To je nešto što teško može osigurati egzistenciju, ali čovjeka ispunjava na drugim razinama“, priznaje.

hrvatski havaji
Hrvatski Havaji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

Za svoj rad primio je brojna priznanja – na fotografskom natječaju “Bajka na dlanu“ Krapinsko-zagorske županije iz 2015. godine osvojio je prvu nagradu, kao i na posljednjem natječaju portala Photodox na temu: “Put na istok”. Izvrsno je bio plasiran i na natječaju National Geographica “Ljepote Hrvatske“ i “Preoblikuj svoj grad“, a sudjelovao je i na nekolicini grupnih izložbi koje su slavile ljepotu naše zemlje.

“Nema lokacije koju sam fotografirao, a da se nisam zapitao: kako bi ovo izgledalo iz zraka? U zemlji tako lijepoj kao što je Hrvatska odgovor je jasan – izgledalo bi sjajno. Baš zato nabavljanje drona za mene je bila najlogičnija stvar na svijetu. Morao sam biti strpljiv i dugo čekati jer dronovi su zapravo od svoje pojave bili dosta skupi, a nisu bili ni praktični sve dok se nisu pojavili mali, lagani, sklopivi modeli koji stanu u svaku fotografsku torbu ili ruksak.

Dron nosim sa sobom kad god znam da ću biti u dobroj prilici za lijepu fotografiju iz zraka, a to je u pravilu uvijek kad idem u prirodu, na naše lijepo more i otoke ili bilo gdje izvan gradova i gdje nema puno ljudi i infrastrukture jer je let iznad takvih područja u pravilu strogo reguliran ili zabranjen.”

Šime je preko ljeta baziran u malom mjestu Božava i iz njega onda svakodnevno ide u istraživanje prekrasnog otoka sa svojom suprugom i sinom. U jednom takvom istraživanju nastale su i fantastične fotografije pješčane plaže Sakarun na sjeverozapadnoj obali Dugog otoka, zbog čega se ta lokacija ponekad naziva i hrvatski Havaji.

hrvatski havaji

Nadahnuće za fotografiju bila mu je i ostala ljubav.

“Probuditi ljubav u ljudima fotografijom – ljubav prema prirodi, njezinoj ljepoti, ljubav prema domovini, putovanju ili da netko vidi moju fotografiju i kaže: ‘Ljubavi, vidi ovo! Idemo tamo?‘ To je ono što se trudim i želim postići svojim fotografijama,” zaključuje Šime Modrić.

hrvatski havaji

Ovo su najljepša kupališta u Bosni i Hercegovini : Broj 2 morate posjetiti

 

1 komentar

  1. […] Hrvatski Havaji – Ova prekrasna pješčana plaža nikog ne ostavlja ravnodušnim 🏖️🌊 Ljekar objasnio zašto nikada ne trebate uzimati paracetamol za mamurluk Osvježite se uz aromatični koktel s borovnicama i lavandom 🍹 RECEPT 🍹 Prašuma Janj kod Šipova proglašena UNESCO-vim prirodnim dobrom od svjetskog značaja Jezero s pogledom na more: Hrvatsko čudo prirode koje svako treba posjetiti SveFitnessGastroKuća i uredLjubav & VezaLjubimci […]

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime