Naslovnica Novo Ovo je prva podvodna šuma na svijetu: Nalazi se 200 metara od...

Ovo je prva podvodna šuma na svijetu: Nalazi se 200 metara od poznate plaže na Mediteranu 🌲🌊

podvodna šuma

Projekt podvodna šuma je vrijedan oko milion eura, a obuhvaća 93 zapanjujućih umjetnina koje prikazuju monumentalna stabla i slične detalje na dubini od 8 do 10 metara.

podvodna šuma

Od 1. augusta 2021. godine i službeno je otvorena prva podvodna šuma na svijetu. Riječ je o muzeju podvodnih skulptura koji se nalazi u kristalno čistoj vodi oko turističkog mjesta Ayia Napa na jugoistočnoj strani otoka Cipra. Točnije, oko 200 metara od poznate plaže Pernera.

podvodna šuma
Museum of Underwater Sculpture Ayia Napa ili kraće MUSAN djelo je proslavljenog britanskog umjetnika Jasona deCairesa Taylora. Projekt je vrijedan oko milion eura, a obuhvaća 93 zapanjujućih umjetnina koje prikazuju monumentalna stabla i slične detalje na dubini od 8 do 10 metara.

podvodna šuma

Podvodni svijet Sredozemnog mora ugrožen je u posljednjih dva desetljeća. Baš zato Jason deCaires Taylor radio je skulpture od inertnih PH neutralnih materijala koja imaju za cilj replicirati kopnenu šumu te postati žarište biološke raznolikosti pod vodom.

MUSAN je otvoren za istraživanje svim zainteresiranim roniocima svakoga dana od 9 do 18 sati. Svoj posjet možete rezervirati preko registriranih škola ronjenja na internetskim stranicama muzeja po cijeni od 20 do 60 eura.

podvodna šuma
Podvodna šuma kod Cipra

Ovo nije prvi podvodni projekt Jasona deCairesa Taylora. Naprotiv, britanski kipar, podvodni fotograf zaštitnik mora i instruktor ronjenja zaslužan je za neke od najnevjerojatnijih podvodnih prizora – od Cannesa u Francuskoj preko Grenade do Cancuna u Meksiku.

podvodna šuma
Podvodna šuma kod Cipra

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime