Naslovnica Magazin Amber Heard: Razočarana sam i slomljena

Amber Heard: Razočarana sam i slomljena

Amber Heard: Razočarana sam i slomljena
Amber Heard: Razočarana sam i slomljena

Amber Heard se oglasila na svom Instagram profilu nakon što je porota na sudu odlučila u korist Johnnyja Deppa.

“Razočarenje koje osjećam danas je nemoguće opisati. Slomljena sam što brdo dokaza još uvijek nije bilo dovoljno da se suprotstavi nerazmjernoj moći i utjecaju mog bivšeg muža.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amber Heard (@amberheard)

 

Još sam više razočarana zbog onoga što ova presuda znači za druge žene. To je nazadovanje. Vraća sat unatrag u vrijeme kada bi žena koja je ustala i progovorila bila javno osramoćena i ponižena. To odbacuje ideju da se nasilje nad ženama treba shvatiti ozbiljno.

Vjerujem da su Johnnyjevi odvjetnici uspjeli natjerati porotu da previdi ključno pitanje slobode govora i zanemari dokaze koji su bili toliko uvjerljivi da smo pobijedili u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Žao mi je što sam izgubila ovaj slučaj. Ali još sam tužnija što sam, čini se, izgubila pravo koje sam mislila da imam kao Amerikanka – da govorim slobodno i otvoreno”, poručila je u svojoj izjavi.

Inače, porota je utvrdila i da je Johnny Depp klevetao Amber Heard – ali to je bilo preko njegovog odvjetnika Adama Waldmana i to samo u jednoj od tri tačke. Dobila je dva miliona dolara na ime kompenzacijske štete i ništa od kaznene štete.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime