Naslovnica Magazin Aplikacija Facebook Messenger dobila nove mogućnosti

Aplikacija Facebook Messenger dobila nove mogućnosti

Kompanija Meta je uvela nove mogućnosti za svoju aplikaciju Facebook Messenger.

Nove mogućnosti su namijenjenje end-to-end enkriptovanim chatovima, iako su oni još uvijek opcija za razliku od WhatsAppa, koji je također u vlasništvu Mete i gdje je end-to-end enkripcija standardna. To je važna razlika koju treba imati na umu, jer u slučaju Messengera korisnik mora sam u meniju otviriti end-to-end enkriptovani chat.

Međutim, enkripcija sada nije ograničena na chatove “jedan na jedan”, nego su mogući i grupni enkriptovani chatovi i pozivi, kako glasovni, tako i videopozivi. Stoga je sada moguće povezati se s prijateljima i porodicom na privatan i siguran način.

Kada je riječ o nestajućim porukama u enkriptovanim chatovima, korisnik će dobiti notifikaciju ukoliko druga strana napravi screenshot. GIF-ovi i stickeri su također napokon dostupni u ovim chatovima, kao i reakcije, replike i indikator tipkanja. Također, omogućeno je i prosljeđivanje poruka.

Oznake verifikovanih profila su sada vidljive, a moguće je i pohraniti svaku fotografiju ili video dugim pritiskom na određeni sadržaj. Osim toga, korisnik može editovati video ili fotografiju prije slanja, kao i dodati stickere, tekst i slično. Također, omogućeno je i uređivanje zvuka za klipove.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime