Naslovnica Magazin Film/TV Deppovi advokati nagovijestili da bi mogao “oprostiti” Heard odštetu od 8 miliona...

Deppovi advokati nagovijestili da bi mogao “oprostiti” Heard odštetu od 8 miliona dolara

Deppovi advokati nagovijestili da bi mogao
Deppovi advokati nagovijestili da bi mogao "oprostiti" Heard odštetu od 8 miliona dolara

Advokati Johnnyja Deppa nagovijestili su da bi se glumac mogao odreći odštete od 8 miliona dolara koju bi mu trebala isplatiti bivša supruga Amber Heard nakon poraza na suđenju – sada kada mu je vraćena reputacija.

Deppovi advokati pojavili su se u nekoliko emisija u srijedu ujutro kako bi negirali tvrdnje Amber Heard da je suđenje bilo nepravedno.

Camille Vasquez i Benjamin Chew pojavili su se u emisiji Today, Good Morning America, a zatim na mreži Law and Crime – koja je pratila suđenje bez prekida.

Ispričali su kako je Johnny sretan što je pobijedio i da se “nije ovako nasmijao šest godina” – od kada su počeli njegovi problemi s Herd.

Također su osudili glumicinu tvrdnju da je izgubila suđenje jer je on moćniji i popularniji od nje, rekavši da je “potpuno netačno” da su društvene mreže igrale ulogu i tvrdeći da se poroti jednostavno nije svidjela jer ona – za razliku od Johnnyja – “nije preuzela odgovornost ni za šta.”

Par je tada sugerirao da bi se glumac čak mogao odreći odštete od 8 miliona dolara koju je sud naložio Amber da mu isplati. Njeni advokati su rekli da ona to ne može priuštiti i jučer su otkrili planove za podnošenje žalbe.

Na pitanje hoće li se odreći presude ili ne, Deppovi advokati su rekli: “Ovdje se nikada nije radilo o novcu za gospodina Deppa. Radilo se o vraćanju njegove reputacije i on je to učinio.”

“Moj osjećaj je da je sve ovo imalo mnogo veze s odgovornošću. Johnny je imao svoje probleme, bio je vrlo iskren u vezi sa svojim problemima s alkoholom i drogom, bio je iskren u vezi s nekim nesretnim tekstovima koje je napisao, i mislim da je to bio oštar kontrast s Amber Heard, koja nije izgledala tako ili je barem porota možda shvatila da ona ni za šta nije snosila odgovornost”, rekao je Chew.

“Ona je imala odgovor za sve i nije preuzimala odgovornost ni za šta. Mislim da je to napravilo razliku”, dodao je.

Vasquez je pojasnila da je “ključ pobjede bilo fokusiranje na činjenice i dokaze i Johnnyjevu priliku da prvi put kaže istinu”.

“Presuda govori sama za sebe”, zaključila je Vasquez za Good Morning America.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime