Naslovnica Magazin Elon Musk razmišlja o pokretanju nove društvene mreže, postojeće suzbijaju slobodu govora

Elon Musk razmišlja o pokretanju nove društvene mreže, postojeće suzbijaju slobodu govora

0
Elon Musk razmišlja o pokretanju nove društvene mreže, postojeće suzbijaju slobodu govora
Elon Musk razmišlja o pokretanju nove društvene mreže, postojeće suzbijaju slobodu govora

Direktor kompanije Tesla Elon Musk razmišlja o izgradnji nove platforme društvenih medija.

Musk je odgovarao na pitanje korisnika Twittera o tome da li bi razmotrio ideju o izgradnji platforme društvenih medija koja se sastoji od algoritma otvorenog koda i koji bi davao prioritet slobodi govora i gdje bi propaganda bila minimalna.

On je aktivni korisnik Twittera, ali ovu platformu u posljednje vrijeme kritikuje. On je rekao da kompanija podriva demokratiju ne pridržavajući se principa slobode govora.

Njegov tvit dolazi dan nakon što je objavio anketu na Twitteru u kojoj je pitao korisnike da li vjeruju da se Twitter pridržava principa slobode govora, za koji je preko 70% glasalo “ne”.”Posljedice ove ankete će biti važne. Molimo vas da pažljivo glasate,” rekao je on u petak.

Ako Musk odluči da krene sa kreiranjem nove platforme, pridružio bi se rastućem portfelju tehnoloških kompanija koje se pozicioniraju kao šampioni slobode govora i koje se nadaju da će privući korisnike koji osjećaju da su njihovi stavovi potisnuti na platformama kao što je Twitter, Facebook Meta Platforme i Googleov YouTube.

Nijedna od kompanija, uključujući Truth Social Donalda Trumpa, konkurente na Twitteru Gettr i Parler i video stranicu Rumble, do sada se nije približila dosegu i popularnosti mainstream platformi.

Prethodni članakApple planira uvesti pretplatu za iPhone: Uzmi sad, plaćaj kasnije
Naredni članakDelegacije Ukrajine i Rusije stigle u Tursku

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime