Naslovnica Magazin Johnny Depp dobio tužbu za klevetu protiv Amber Heard

Johnny Depp dobio tužbu za klevetu protiv Amber Heard

Johnny Depp dobio tužbu za klevetu protiv Amber Heard
Johnny Depp dobio tužbu za klevetu protiv Amber Heard

Suđenje između Amber Heard i Johhnyja Deppa o kojem se neprestano pričalo posljednjih sedmica dobilo je konačni epilog.

U tužbi Johnnyja Deppa za klevetu protiv njegove bivše supruge Amber Heard, koja je tvrdila da ju je Depp fizički i seksualno napao u više navrata, porota je odlučila u korist Johnnyja Deppa.Porota koja je utvrdila da je Heard klevetala svog bivšeg supruga u članku Washington Posta iz 2018. Deppu je dodijelila 10 miliona dolara odštete i pet miliona dolara kaznene naknade.

Porota, čiji identitet neće biti otkriven godinu dana, bila je sačinjena od pet muškaraca i dvije žene, u dobi od 20 do 60 godina.

Johnny Depp nije bio prisutan na sudu u trenutku čitanja presude jer je prošlog tjedna glumac otputovao u Ujedinjeno Kraljevstvo kako bi nastupio na koncertu Jeffa Becka.

Nakon presude na svom Instagram profilu Amber se oglasila saopštenjem.

“Razočarenje koje osjećam danas je nemoguće opisati. Slomljena sam što brdo dokaza još uvijek nije bilo dovoljno da se suprotstavi nerazmjernoj moći i utjecaju mog bivšeg muža. Još sam više razočarana zbog onoga što ova presuda znači za druge žene. To je nazadovanje. Vraća sat unatrag u vrijeme kada bi žena koja je ustala i progovorila bila javno osramoćena i ponižena. To odbacuje ideju da se nasilje nad ženama treba shvatiti ozbiljno”, poručila je između ostalog.

Porota je također utvrdila i da je Johnny Depp klevetao Amber Heard – ali to je bilo preko njegovog advokata Adama Waldmana i to samo u jednoj od tri tačke. Dobila je dva miliona dolara na ime kompenzacijske štete i ništa od kaznene štete.

Podsjećamo, u tužbi protiv Heard, Depp je zahtijevao isplatu 50 miliona dolara zbog gubitka zarade, uzrokovanog člankom koji je njegova bivša supruga napisala u The Washington Postu 2018 gdje je tvrdila da je glumac zlostavljao dok su bili u vezi.

Deppov pravni tim tijekom suđenja je tvrdio da je glumac izgubio značajan iznos prihoda zbog insinuacije da je on zlostavljač.

Podsjećamo, ovo suđenje pratili su milioni diljem svijeta i izazvalo je ogroman interes javnosti.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime