Naslovnica Magazin Kanađanin živi na plutajućem otoku kojeg je sam izgradio

Kanađanin živi na plutajućem otoku kojeg je sam izgradio

0
plutajućem otoku
plutajućem otoku

Shadow već više od 17 godina živi na plutajućem otoku u mjestu Widgeon Slough u Kanadi kojeg je sam izgradio od spašenih materijala i odbačenih stvari.

Svoj otok naziva Nowhere Island, a glavna misija mu je zaštita okoliša. Kako je rekao u  jednom intervjuu, život u gradu mu je dosadio i želio je napraviti nešto bolje. Tako je došao na ideju da sam izgradi otok daleko od grada

Na malenom otočiću Shadow  je sagradio dvije kuće, kokošinjac, vrt i skladište.

Kako kaže, želi živjeti održivo i ekološki. Kada je zima skuplja drva iz rijeke za ogrjev, uzgaja vlastitu svježu hranu u vrtu, a svježu vodu skuplja iz obližnjeg izvora.

Svaki dio otoka pluta samostalno s vlastitim izvanmrežnim solarnim panelom koji osigurava struju. Na taj način, ako se otok raspadne tokom oluje, elektroenergetski sistem neće biti oštećen.

Svakodnevno obilazi rijeku na svom kajaku, kupi smeće i pomaže životinjama kojima je potrebna pomoć. Kada ide do grada i nazad, izgubi cijeli dan, a za to su mu potrebni kajak i bicikl. Kajakom dolazi do ceste, a onda koristi bicikl do grada gdje obnavlja zalihe.

Na Instagramu ga prati 13 hiljada ljudi, a Shadow tamo objavljuje svoje svakodnevne avanture.

Prethodni članakDOMAĆE PJESME KOJE ISKAZUJU NASILJE NAD ŽENAMA
Naredni članakAjax plaća skoro osam miliona eura porodici svog bivšeg igrača

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime