Naslovnica Magazin Kćerka Đorđa Balaševića zamolila ljude da ne obilježavaju godišnjicu njegove smrti

Kćerka Đorđa Balaševića zamolila ljude da ne obilježavaju godišnjicu njegove smrti

Beba Balašević, kćerka muzičara Đorđa Balaševića, zamolila je ljude da ne obilježavaju godišnjicu njegove smrti. Podsjećamo, on je preminuo 19. februara prošle godine.

“Obilježavati dan kad je neko tvoj otišao s ovog svijeta nije nešto što se ikad praktikovalo u našoj kući. Ne zbog nedostatka poštovanja, nego upravo suprotno. Tog nekog sjećaš se svaki dan, srećeš ga u bezbroj malih dnevnih događaja, od ulice kojom ste prolazili, pjesama koje ste komentarisali, sportskom događaju, susretu sa zajedničkim likovima…”, navela je na svom Facebook profilu.

Smatra da nije potreban taj datum u godini da bi obilježio svoje sjećanje na tog nekog. Od svih prelijepih i dragocjenih dana koje provedeš s tim nekim, misli da je gotovo uvredljivo obilježavati baš taj dan.

“Oni koji su slušali i razumjeli Đoleta, sjetit će se da je on tu neminovnost u svom fazonu zvao ‘formalnost koju treba da obavim’… ‘Dan kad sam rođen’, ‘Sveti Luka’, ‘Bogojavljenska noć’, ‘Prvi januar popodne’, ‘Noć kad je Tisa nadošla’ itd. Da ne govorim o tome da je napisao i knjigu koja u svom nazivu ima i ‘kalendar’… Pa sigurno možemo da izaberemo neki drugi datum koji bi daleko adekvatnije išao uz imidž vječitog klinca, koji nas je tolike godine radovao…”, nastavila je.

Misli da je logičnije, ako želimo da pokažemo svoje poštovanje, zahvalnost, ljubav i sreću što smo voljeli nekog, da to bude dan kad je on stigao na ovaj svijet, a ne otišao s njega.

“Dakle, samo za one koji drugačije gledaju na sve to: svijećama je mesto, zna se gde… Imajte poštovanja i razumijevanja prema nama koji živimo u Jovana Cvijića… Mislim da nema potrebe da dalje objašnjavam zašto… Te svijeće imaju svoj pridjev kojeg izbjegavam da koristim sada, ali odnosi se na lokaciju… A to nije porodična kuća…”, napisala je.

Tvrdi da je ovu objavilu posvetila “malobrojnim likovima koji su se prošvercali u fanove, uprljali im ime i imidž pravih Đotova, bavili se time ko je šta od njih obukao, rekao, napisao, zabranjivao i druga lupetanja uzaludnih, koji su pogrešno doživjeli njenog oca na prvom mjestu”.

“Što se mene tiče, ma koliko to grubo zvučalo, oni koji od čitavog tog života i njegovog bezvremenskog djela izaberu da obilježavaju taj datum, nisu ništa ukapirali Đoleta. Ne pitajte me kako znam…”, zaključila je.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime