Naslovnica Magazin Film/TV Koja serija je najbolja serija svih vremena?

Koja serija je najbolja serija svih vremena?

Koja serija je najbolja serija svih vremena?
Koja serija je najbolja serija svih vremena?

Magazin Rolling Stone ažurirao je svoju listu najboljih serija svih vremena, a titulu “Najbolja serija svih vremena” ponovo je zauzela kultna drama “The Sopranos”.

Trenutna era TV produkcije donosi nam više od 500 serija godišnje, a mnoge od njih pomjeraju granice u pogledu načina na koji se priče pričaju i ko ih pripovijeda.

Magazin Rolling Stone je u skladu s tim ažurirao listu najboljih televizijskih serija svih vremena, izvorno sastavljenu 2016.

Pojasnili su kako su se obratili TV zvijezdama, kreatorima i kritičarima počev od Natashe Lyonne, Bena Stillera i Pamele Adlon do glumaca kao što su Jon Hamm i Lizzy Caplan, za sortiranje kroz dugu i komplikovanu historiju televizije.

Serija “The Sopranos” ponovo je proglašena najboljom serijom svih vremena.

“Kreacija Davida Chasea opet je na vrhu liste, jer još uvijek živimo u novom svijetu televizije koji je uveo mafijaški šef Tony Soprano (James Gandolfini)”, navodi Rolling Stone.

“Jednostavnost i držanje publike za ruku nisu postojali, a naracija i moralna složenost bili su prisutni, sve do finalne scene”, dodaje se.

Listu deset najboljih serija pored kultnih Sopranosa čine i sljedeća ostvarenja: “The Simpsons”, “Breaking Bad”, “The Wire”, “Fleabag”, “Seinfeld”, “Mad Men”, “Cheers”, “Atlanta”, “The Mary Tyler Moore Show”.

Cjelokupnu listu možete pogledati na linku.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime