Naslovnica Magazin Muzika SAJFER izdao novu pjesmu pod nazivom “G-Shock”

SAJFER izdao novu pjesmu pod nazivom “G-Shock”

Sajfer, popularni reper iz Sarajeva izdao je još jedan spot nakon kraće pauze, a spot se nalazi na Youtube kanalu “KODEKS”.

“G-Shock” pjesma mnoge je osvojila već na prvo slušanje, a oni koji koriste platforme Spotify, iTunes, Deezer, mogli su poslušati pjesmu i prije objave spota.

xPortal - SAJFER izdao novu pjesmu pod nazivom "G-Shock"

“Od kako je pjesma ‘G-Shock’ predstavljena na platformama Spotify, iTunes i Deezer, prezadovoljan sam kakve su reakcije na pjesmu, svakodnevno dobivam poruke i video snimke od slušatelja, pa sam odlučio uraditi i spot. Nadam se da će se dopasti i korisnicima Youtube kanala, a u pripremi su još dva spota, i internacionalna saradnja na novoj pjesmi sa jednim poznatim evropskim reperom. Spremam dosta zanimljivog materijala i vjerujem da će se svidjeti i široj publici”, kazao je Sajfer.

sajfer

Za pjesmu “G-Shock”, kao i za većinu njegovih pjesama, potpisuje Sajfer lično.

EnelBeats je bio zadužen za aranžman, mix i master Arpino Sachi, video Amar Pozder, a montaža Sanel Bulut – Minex.

Pjesmu “G-Shock”, kao i ostale Sajferove pjesme možete poslušati ovdje.

Adnan Nikšić, poznatiji kao Sajfer, rođen je 1993. godine, a svoj prvi album objavio je 2013. godine, pod nazivom “Kodeks ulice”. Na ovom albumu se nalazilo 13 pjesama sa brojnim gostima, na nekim pjesmama su gosti bili između ostalih i Frenkie, Jala Brat i Buba Corelli.

sajfer

U julu 2015. godine, Sajfer je u saradnji sa Foksom objavio pjesmu “Hladna noć”, kojom su istoimeni EP najavili. Nastavio je saradnju sa novosadskim reperima iz Unije, pa je krajem iste godine objavio pjesmu “Ko je ko” sa Đaretom.

2016. godine Sajfer je sarađivao sa Adnanom Pacolijem i Tarikom Mulaomerovićem, takmičarima iz X Factor Adria, s njima je objavio pjesmu “Noćas ljubav ne spava”. Ova pjesma se našla i na njegovom EP-u “Čekam da plane”, koji je objavljen nedugo poslije.

sajfer

Pored pomenute pjesme, na albumu se nalazilo još pet pjesama, pjesma Eksploziv između ostalih, na kojoj gostuje Jala Brat.

Adnan je, početkom 2018. godine, zajedno sa svojim bratom Alijom uhapšen u Lukavici, kada im je u automobilu pronađena veća količina droge. Osuđen je na dvije godine zatvora, a svoju kaznu je odslužio i na slobodu izašao početkom 2020. godine a zatim odmah objavio pjesmu Maybach. Sajfer je objavio još nekoliko pjesama iste godine- Privjesak, Milioner i Bolivija.

Više o svijetu kulture i muzike možete čitati ovdje.

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime