Naslovnica Magazin Plasman u finale Eurosonga izborilo 10 zemalja

Plasman u finale Eurosonga izborilo 10 zemalja

Plasman u finale Eurosonga izborilo deset zemalja
Plasman u finale Eurosonga izborilo deset zemalja

Večeras je održano prvo polufinale Eurosonga u areni “PalaOlimpico” u Torinu na kojem je nastupilo 17 izvođača, a njih deset se plasiralo u finale Eurosonga koje će se održati 14. maja.

Deset zemalja izborilo je plasman u finale, a 14. maja u Torinu ćemo ponovo gledati Švicarsku, Armeniju, Island, Litvaniju, Portugal, Norvešku, Grčku, Ukrajinu, Moldaviju i Nizozemsku.

Prvu polufinalnu noć ovogodišnjeg Eurosonga u Torinu otvorila je Albanija, a njihova predstavnica Ronela Hajati izvela je pjesmu “Sekret” i dobila gromoglasan pljesak. Nakon Albanije nizali su se nastupi takmičara koji su se borili za finale Eurosonga koje će se održati 14. maja.

Samo pet izvođača večeras je pjevalo na maternjem jeziku, a to su predstavnici Slovenije, Ukrajine, Latvije, Nizozemske i Islanda.

Najviše pažnje privukao je nastup Ukrajine, a ratom zahvaćenu zemlju predstavlja Kalush Orchestra s pjesmom “Stefania”. Tokom njegovog nastupa arenom u Torinu orili su se uzvici podrške, a uočen je i veliki broj ukrajinskih zastava u publici. Prema kladionicama Ukrajinci imaju najveće šanse za prolazak u polufinale, čak 95%.Prve polufinalne noći nastupala je i predstavnica Hrvatske. Mia Dimišić je izvela pjesmu “Guilty Pleasure” te nažalost nije osigurala plasman u finale Eurosonga za svoju zemlju. Hrvatska je u finalu Eurosonga posljednji put bila 2017. godine kada ih je na ovom prestižnom takmičenju predstavljao Jacques Houdek.

Finale Eurosonga biće održano 14. maja

Druge polufinalne noći nastupat će predstavnici 18 zemalja, među kojima predstavnica Srbije, Crna Gora, kao i Sjeverna Makedonija. Finalna noć Eurosonga 2022 bit će održana u subotu, 14. maja, a dio finalista je već poznat.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime