Naslovnica Magazin Predstavljeni Nokia mobiteli za nostalgičare

Predstavljeni Nokia mobiteli za nostalgičare

Predstavljeni Nokia mobiteli za nostalgičare
Predstavljeni Nokia mobiteli za nostalgičare

HMD Global je predstavio tri nova Nokia “obična” telefona kako bi ponudio alternativu ljudima koji žele pobjeći od zamorne tehnologije, a tu je i novi tablet.

Nokia uređaji dolaze u teško vrijeme za potrošače s obzirom na činjenicu da troškovi života nastavljaju rasti, ali i u vrijeme kada potrošačka kultura iz devedesetih doživljava preporod.

Nokia 8210 4G: Oživljavanje ikone stila

Nokia 8210 4G je novi dodatak porodici “Originals” te slavi kultnu Nokiu 8210 predstavljenu 1999. godine na sedmici mode u Parizu. Inspirisana klasičnim funkcionalnim telefonom te privlači poglede kombinirajući nezaboravan dizajn i prepoznatljivu izdržljivost s 4G mrežom, VoLTE mogućnošću, 2,8-inčnim zaslonom i intuitivnim korisničkim sučeljem. Osim toga, ima bateriju koja u može trajati do sedam dana, baš kao u dobra stara vemena.

Nokia 5710 XpressAudio: Susret zvuka koji mijenja igru s inovacijama 21. stoljeća

Nokia 5710 XpressAudio ima ono što su ljudi voljeli kod Nokia 5310 uređaja i čini je još boljom. Veća baterija, namjenske tipke za kontrolu zvuka i ugrađene bežične slušalice podižu audio iskustvo na viši nivo i zadovoljavaju potrebe modernih korisnika. Kada nisu u upotrebi, bežične slušalice smještene su ispod elegantnog klizača na stražnjoj strani telefona, tako da uvijek zna gdje su i da su napunjene. To, zajedno s glasnim dvostrukim zvučnicima, znači da je moguće uživati u muzici privatno ili zajedno s prijateljima baš onako kao što je umjetnik zamislio – s bogatim basom, čistim tonovima i prirodnim vokalima.

“Klasično Nokia nasljeđe kombinovano je s inovacijama u našoj ponudi običnih telefona. Ovaj kultni asortiman dobija sve više na značaju kao vaš pouzdani saputnik za sve komunikacijske potrebe. U isto vrijeme na tržište tableta donosimo naša prepoznatljiva obećanja dugovječnosti. Inovacija je jednako važna kao i nasljeđe u našoj ponudi koja blista s Nokia 5710 XpressAudio – telefonom s funkcijama napravljenim za 21. stoljeće. Ovaj telefon pruža audio slobodu kroz dizajn koji mijenja igru”, izjavio je Florian Seiche, glavni izvršni direktor HMD Globala.

Nokia 2660 Flip: Dostupnost i izdržljivost na preklopnom telefonu

Funkcionalnost preklopa i promišljeni dizajn Nokia 2660 Flip uređaja čine upravljanje pozivima jednostavnim približavajući mikrofon i slušalice korisniku. Poboljšane funkcije pristupačnosti koje jačaju povjerenje znače da će ga mnogi zavoljeti, a posebno oni stariji od 55 godina. Njegov veliki zaslon, kompatibilnost sa slušnim pomagalima, nevjerojatno trajanje baterije i velika dugmad pružaju besprijekoran doživljaj za one kojima je to najviše potrebno. Namjensko dugme za hitne slučajeve pruža bezbrižnost jer omogućava brzi kontakt s članovima porodice ili prijateljima. U slučaju da se dogodi nešto neočekivano, pet kontakata bit će obaviješteno kako bi osigurali da je pomoć na putu. Svako želi znati gdje je njegov telefon te je poželjno da se puni kada nije u upotrebi pa je čvrsti Nokia punjač savršen dodatak.

Nokia T10: Tablet izdržljiv izvana i iznutra

Malen, ali moćan, najnoviji Nokia tablet izdržljiv je iznutra i izvana. Njegov jednodijelni dizajn od polimera i završna obrada s nano teksturom skrivaju ogrebotine tako da izgleda gotovo jednako dobro kada ga korisnik proslijedi članu porodice ili prijatelju. Uređaj koristi Android 12, dolazi s dvije godine garantovanih nadogradnji i tri godine mjesečnih sigurnosnih ažuriranja (dvostruko više od konkurencije) koja osiguravaju uređaj za budućnost.

Također dolazi s Google Entertainment Space i Google Kids Space koji olakšavaju život bilo da djeca uživaju u svom vremenu za tabletom ili vlasnik traži svoju sljedeću omiljenu emisiju. U međuvremenu, nova ponuda dodatne opreme nadopunjava funkcionalnost uređaja Nokia T10. To uključuje Nokia preklopnu masku koja se nosi s većinom radnih okruženja i štiti cijeli uređaj od udaraca i ogrebotina. Dostupna je u tamnoplavoj ili cijan boji (zeleno-plava nijansa) kako bi se korisnik mogao istaknuti, a istovremeno zaštititi tablet

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime