Naslovnica Magazin Princ Harry i Meghan ogorčeni jer njihova djeca neće dobiti status kraljevskog...

Princ Harry i Meghan ogorčeni jer njihova djeca neće dobiti status kraljevskog visočanstva

Princ Harry i Meghan ogorčeni jer njihova djeca neće dobiti status kraljevskog visočanstva
Princ Harry i Meghan ogorčeni jer njihova djeca neće dobiti status kraljevskog visočanstva

Nakon smrti kraljice Elizabete II, princ Harry i Meghan Markle, ponovo su u centru pažnje, a sada je poznato i kako njihovoj djeci, sinu Archieju i kćerki Lillibet, neće biti dodjeljen status kraljevskog visočanstva.

Naime, Archie i Lilibet, tehnički su postali princ i princeza nakon smrti kraljice Elizabete II, što bi se vrlo brzo trebalo i ozvaničiti – kada ih time imenuje i kralj Charles III.

Ipak, čini se da nema mira za ovaj slavni par. Ono što je, prema izvorima, izazvalo bijes kod vojvode i vojvotkinje od Sussexa je činjenica da njihova djeca neće dobiti i status kraljevskog visočanstva (HRH).

“Harry i Meghan bili su zabrinuti zbog pitanja sigurnosti, a to što su princ i princeza donosi im pravo na određene razine kraljevske sigurnosti”, započeo je izvor za The Sun.

Dalje je objasnio da se oko statusa malenog Archieja i Lillibet vodilo dosta razgovora.

“Bilo je puno razgovora tokom prošle sedmice, a Harry i Meghan su uporno tvrdili da su Archie i Lilibet princ i princeza. Činjenica da njihova djeca ne mogu preuzeti titulu HRH, vrlo ih je razljutila. Takav je dogovor – oni mogu biti princ i princeza, ali ne i njeno kraljevsko visočanstvo jer nisu članovi kraljevske porodice”, rekao je izvor.

Prema njegovim navodima, Harry i Meghan isticali su i kako kćerke princa Andrewa, Beatrice i Eugenie, imaju status HRH-a iako nisu u kraljevskoj porodici. No, to izgleda nije urodilo plodom.

Inače, Meghan je ranije tvrdila da je Archieju uskraćena titula HRH-a zbog njegove rase.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa odrekli su se svojih titula 2020. godine, odstupivši sa kraljevskog dvora i preselivši se u Kaliforniju. No, sudeći po svemu, sada im smeta što njihova djeca ne uživaju u pojedinim povlasticama kraljevske porodice.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime