Naslovnica Magazin Film/TV Ray Liotta je radio i u piceriji: Djevojke su dolazile zbog njega

Ray Liotta je radio i u piceriji: Djevojke su dolazile zbog njega

Ray Liotta je radio i u piceriji: Djevojke su dolazile zbog njega
Ray Liotta je radio i u piceriji: Djevojke su dolazile zbog njega

Godinama prije nego će postati holivudska zvijezda i dobiti ulogu u kultnom mafijaškom filmu “Goodfellas”, glumac Ray Liotta, koji je preminuo prošle sedmice, nalazio se na sasvim drugom mjestu.

Naime, Ray je radio u jednoj piceriji u Cranfordu.

U djetinjstvu bio je prijatelj s Vincentom Preziosijem, čiji su majka, Ronnie i otac Vincent pokrenuli “Pizza House/Pizza Chef” u Newarku 1950-ih, a zatim i preselili posao u Cranford 1970. godine.

Tokom ljetnih praznika, Ray Liotta je radio u piceriji, a Vincent se sada prisjetio starih vremena.

“Tada smo zarađivali 3,5 dolara po satu. Ray je bio odličan radnik. Znao je posao ​​prije mene. Pravio je pizzu i bio majstor bacanja tijesta”, rekao je Vincent.

Liotta je tada čak radio i na blagajni, a sa svojim ledeno plavim očima i širokim osmijehom, djevojke su stajale u redu samo kako bi ga vidjele.

“Picerija bi otvarala u 10 sati ujutro, ali je uvijek bilo pet ili šest djevojaka u redu ispred nje oko 40 minuta ranije. Mislio sam: ‘Ko jede pizzu tako rano?’. No, nije bilo teško shvatiti. Djevojke su dolazile da vide Raya”, prisjetio se on.

Preziosi je smatrao glumca, koji je preminuo u četvrtak u 67. godini, dragim prijateljem koji nikada nije zaboravio “odakle je došao”.

“Ray je bio izuzetno odan, velikodušan, zabavan, odgovoran momak. Bio sam jako šokiran kada sam čuo da nas je napustio”, rekao je on.

Prije otprilike pet godina, Liotta je porodici Preziosi poslao fotografiju s autogramom na kojoj piše: “Nedostaje mi najbolja pizza na istočnoj obali!”.

Fotografija je i danas uramljena te ponosno visi na zidu Pizza House/Pizza Chef-a.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime