Naslovnica Magazin Reakcije na suđenje preplavile internet

Reakcije na suđenje preplavile internet

Reakcije na suđenje preplavile internet
Reakcije na suđenje preplavile internet

Sinoć je privedena kraju agonija Johnnyja Deppa i Amber Heard koja je trajala znatno duže od samo proteklih šest sedmica koliko se odvijalo suđenje za klevetu. Porota je odlučila u korist Deppa, a reakcije nakon što je priča dobila svoj epilog ne prestaju se nizati. Izdvojili smo neke od njih.

Bili ljubitelji glumca ili ne, mnogi su se sinoć složili kako je nakon šest godina “pravda zadovoljena”, da ova pobjeda “ne znači udar na žene”, ali i kako je Amber Heard mogla na puno “bolji način potrošiti milione od odštete”.

Sve u svemu, suđenje se završilo, a evo i kako su reagovali ljudi koji su budno pratili njegov tok.

S jedne strane, javilo se dosta žena koje su od početka bile na strani glumca, istaknuvši kako je “zlostavljanje – zlostavljanje”, bez obzira na spol.

“Ova pobjeda nije udarac za žene, nego pobjeda istine. Zlostavljanje je zlostavljanje, bilo od strane žene ili muškarca. Tako sam sretna zbog Johnnyja i njegovog nevjerovatnog tima”, napisala je korisnica.

“Amber Heard je u svom govoru o porazu rekla “Još sam više razočarana šta ova presuda znači za druge žene”. U ime drugih žena mogu potvrditi da smo apsolutno ODUŠEVLJENE presudom”, drugi je komentar.

“Može li neko Amber Heard naučiti da njezino pravo na slobodu govora ne znači da može izgovoriti gomilu kleveta o nekome?”, napisao je još neko.

“Ovo nije udarac za žene. I dalje vjerujemo žrtvama, samo nismo povjerovale TEBI”, još jedna je od objava.

Neki od korisnika naveli su kako svako ko je bio prava žrtva zlostavljanja i kome su nanešene ozbiljne povrede zna kako “led i šminka to ne mogu prekriti”, pozivajući se na Amberine “dokaze sa suđenja”. Također, mnogi su bili oduševljeni jer je glumac pobjedom “vratio svoj ugled”.

“Ovo nije samo dobijena bitka na sudu. Pravda je zadovoljena i on sada konačno može vratiti svoje ime i ugled”, napisala je jedna obožavateljica.

“Warner Bros odbacio je Deppa čak i prije nego što je uspio progovoriti. Niko ne želi biti povezan sa osobom optuženom za zlostavljanje žene, bez obzira je li ona psihopata ili luđakinja”, napisao je neko.

Također, mnogi su, što je i karakteristično za društvene mreže, zbijali šale na račun cijele situacije, a neke od njih dotakle su se i Heardinog “bogatstva”.


“Amber Heard i službeno je švorc više od mene. Danas je zaista dobar dan”, našalio se jedan korisnik.

“Ovoj ženi bolje je da se odmah na baci na posao kako bi nabavila silni novac kojeg nema”, dodao je drugi.

Neki su napravili kompilaciju “zlikovaca” koje je kapetan Jack Sparrow porazio.

 


Ali, dali do znanja Amber i da su “kristalno jasno čuli Deppa”.

 


Podsjećamo, porota je utvrdila da je Heard klevetala svog bivšeg supruga u članku Washington Posta iz 2018. Glumcu je dodijelila 10 miliona dolara odštete i pet miliona dolara kaznene naknade.

Depp nije bio prisutan na sudu u trenutku čitanja presude jer je prošle sedmice poslom otputovao u Veliku Britaniju.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime