Naslovnica Magazin Film/TV Rekvizit iz kultnog Deppovog filma prodan na aukciji po dvostrukoj cijeni od...

Rekvizit iz kultnog Deppovog filma prodan na aukciji po dvostrukoj cijeni od predviđene

Rekvizit iz kultnog Deppovog filma prodan na aukciji po dvostrukoj cijeni od predviđene
Rekvizit iz kultnog Deppovog filma prodan na aukciji po dvostrukoj cijeni od predviđene

Otkako je dobio sudsku bitku protiv svoje bivše supruge Amber Heard, popularnost Johnnyja Deppa ne prestaje rasti, pa čak ni kada je riječ o rekvizitima koje je glumac koristio u svojim filmovima. Jedan od njih prodan je po dvostruko višoj cijeni od predviđene.

Kultni rekvizit iz filma “Edward Makazoruki” gdje je Depp utjelovio istoimenog glavnog lika, prodane su za 81.250 dolara na aukciji, što je dvostruko više od cijene koju su mu stručnjaci predviđali, prenosi TMZ.

Riječ je o filmu reditelja Tima Burtona, u čijem je centru dešavanja mladić Edward koji umjesto šaka ima makaze, a upravo glavna “oprema” korištena u te svrhe dostigla je veliku popularnost. U filmu, uz Deppa je glumila i Winona Ryder.

Aukcijska kompanija Propstore, poznata po prodaji milion dolara vrijednih filmskih predmeta, još u maju je zakazala prodaju za 21. juni.

Tada, dok je suđenje Deppa i Heard bilo još u toku, predviđalo se da će se “Scissorhands” prodati za iznos od 30.000 do 50.000 dolara.

Međutim, izvori su otkrili kako je veliki interes za suđenje, tačnije Deppova pobjeda, rezultirao gotovo duplo većoj cijeni.

Čini se da neće sve stati na popularnim makazama, a postoji šansa da se na aukciji nađe i Johnnyjev motocikl iz filma “Cry Baby”, kojem će početna ponuda iznositi 250.000 dolara.

Nakon suđenja gdje je porota Deppu dodijelila 10 miliona dolara odštete i pet miliona dolara kaznene naknade, Amber je odradila i prvi ekskluzivni intervju, a iako još uvijek nema zvanične potvrde, pojedini predviđaju kako će glumica uskoro napisati i “knjigu o svojoj osveti”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime