Naslovnica Magazin Ukrajinski par se vjenčao usred invazije

Ukrajinski par se vjenčao usred invazije

Ukrajinski par se vjenčao usred invazije
Ukrajinski par se vjenčao usred invazije

Ukrajinski par vjenčao se usred ruske invazije u metrou u Harkovu, a sklopljeni brak su odlučili obilježiti u ratnom ambijentu, okruženi ruševinama u Harkovu.

Nastja Gračeva i Anton Sokolov fotografisani su ubrzo nakon što su se vjenčali među ruševinama trgovačkog i poslovnog kompleksa u drugom najvećem gradu u Ukrajini.

Snimak objavljen na Twitteru prikazuje par dok pozira među ruševinama, a opis pojašnjava kako izgleda vjenčanje u gradu pod stalnim granatiranjem: “Fotozona u pozadini uništene zgrade i bombardiranog centra grada, ceremonija u metrou. Ovo je snažna poruka svijetu – Harkov se opire i živi.”

Oboje su bili medicinari prije izbijanja rata, a od tada se bave volonterskim radom, pružajući besplatnu medicinsku njegu onima kojima je potrebna.

Nastja je radila kao medicinska sestra u onkološkoj klinici, dok je Anton Sokolov radio kao ljekar prije ruske invazije na Ukrajinu.Navodi se da su, kada su ostali bez medicinskih zaliha, počeli skupljati novac i kupovati lijekove za stanovnike grada kojima je bilo potrebno liječenje.

Harkov još uvijek čeka na povlačenje ruskih snaga, ali to nije spriječilo Nastju i Antona da proslave svoje vjenčanje.

Ukrajinski parovi koji su se trebali vjenčati prije invazije rijetko su dozvolili da sukob promijeni njihove planove te su svoja vjenčanja organizovali u skloništima, kao i na kontrolnim punktovima.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime