Naslovnica Magazin Vlada SAD moli građane da ne sipaju benzin u kese

Vlada SAD moli građane da ne sipaju benzin u kese

U Sjedinjenim Državama zavladala je panika zbog moguće nestašice goriva, što je neke stanovnike natjeralo da preduzmu radikalne poteze.

Čim zavlada krizna situacija ili bar najava iste, dobar dio stanovništva pohrli u nabavku osnovnih potrepština i goriva, a Amerikanci tu nisu izuzetak. Naprotiv, oni su spremni na ekstremna rješenja.

U najnovijoj krizi izazvanoj “ransomware” napadima, došlo je do obustave isporuke goriva kroz naftovod Colonial Pipeline. Zbog toga su mnogi vozači na istoku i jugu SAD pojurili na benzinske pumpe.

Pritom su posegnuli za najbržim rješenjima, pa su tako gorivo točili i u otvorene kante, pa čak i u plastične kese.

xPortal - Vlada SAD moli građane da ne sipaju benzin u kese

Zaustavljanje rada naftovoda koji pokriva 45% snabdijevanja istoka SAD gorivom dovodi do velikog poremećaja na tržištu, pa na kraju ne čudi ovakva navala na benzinske stanice.

Na Redditu je već objavljen čitav niz fotografija na kojima se vidi kako neodgovorni vozači sipaju gorivo u kese, burad, pa i kante za otpatke.

xPortal - Vlada SAD moli građane da ne sipaju benzin u kese

Zato je ministar saobraćaja pozvao na razum i smirenost:

“Naravno, razumijemo zabrinutost u područjima u kojima se ljudi susreću sa privremenim prekidima u snabdijevanju, ali gomilanje stvari ne poboljšava situaciju. Ni pod kojim okolnostima benzin se ne smije sipati u bilo šta osim direktno u rezervoar vozila ili u kanister za gorivo.”

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime