Naslovnica Magazin Zanimljivosti Šok u Austriji: “Služimo samo one koji nisu vakcinisani”

Šok u Austriji: “Služimo samo one koji nisu vakcinisani”

nisu vakcinisani

U kafiću u mjestu Strobl na jezeru Volfgangze u opštini Salcburg vlasnici uslužuju samo osobe koje nisu vakcinisani protiv kovida 19.

Svoju neobičnu odluku vlasnica malog kafića koji radi u sklopu njene bio-trgovine nije željela da komentariše, pa su za odgovor ostali uskraćeni ne samo predstavnici medija, već i gradonačelnik, opština i turističke organizacije u ovom mjestu.

Iako nije oduševljen ovakvom odlukom, gradonačelnik Strobla Jozef Veikinger kaže da ovakav postupak nije protivpravan i ističe da će ovakvom odlukom vlasnica samo uticati da gosti ne dolaze u ovaj kafić, jer to ne odgovara smjernicama ovog grada i države.

Profesorka filozofije prava na Univerzitetu u Salcburgu Silvija Traunvizer kaže da je ovaj slučaj samo još jedna potvrda udaljavanja mnogih ljudi od klasičnog društveno-političkog i zdravstvenog sistema.

“Smatram da je pandemija razjedinila društvo, ali ne samo društvo. Ona ulazi i u mnoge druge pore društvenog života, pa tako na primjer može izazvati i sukobe među zaposlenima u preduzećima ili unutar porodice, ali dovesti i do raspada prijateljstava”, ističe ona.

b92

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime