Naslovnica Nauka & Tehnologija Ubrzajte svoj stari iPhone za nekoliko sekundi trikom u koji je teško...

Ubrzajte svoj stari iPhone za nekoliko sekundi trikom u koji je teško povjerovati

stari iphone

Obožavaoci iPhone-a godinama se žale da je Apple namjerno smanjio performanse na starijim modelima svojih telefona

Apple automatski ograničava brzinu starijih iPhone-a sa zastarjelim baterijama, međutim ukoliko želite da pak ubrzate svoj stari Iphone, to možete postići jednim nevjerovatnim trikom..

Obožavaoci iPhone-a godinama se žale da je Apple namjerno smanjio performanse na starijim modelima svojih telefona. Činjenica da imate skup uređaj koji radi sve sporije kako stavi zaista može da bude frustrirajuća.

Neki misle da je takvo usporavanje performansi osmišljeno da bi vas natjeralo da nadogradite vaš uređaj na skuplji model.

Međutim, sam Apple je saopštio da ima namjeru da spriječi neočekivana isključivanja zbog zastarjelosti baterije, što kompanija prema svom saopštenju, pokušava da spriječi.

Smanjenje performansi telefona manje opterećuje bateriju i izbjegava njeno preopterećenje, što postaje sve vjerovatnije kako litijum-jonska baterija počinje da zastarjeva. U svakom slučaju, to je veliki problem Apple korisnika i ne čudi što očajnički traže rješenje.

Sada, uz pomoć korisnika Reddita i njihovog hakerskog trika, život iPhone korisnika bi mogao da bude malo lakši.

Izgleda da je rješenje problema progovoriti malo francuski. Ako ne drugačije, onda postavljanjem vašeg regiona na Francusku u postavkama telefona. Promjenu ćete pronaći u aplikaciji Podešavanja, pod “Opšte“. Dodirnite “Jezik i regija“, a zatim odaberite Francusku kao svoju regiju i završili ste.

I zaista radi, prema izvorima sa nekoliko web lokacija koje su to isprobale, prenosi express.co.uk. GeekBench test na iPhoneu 7 otkrio je da je rezultat rada telefona značajno skočio, pokazujući da CPU radi brže kada je postavljen na Francusku.

U čemu je tajna? Vratimo se u 2020. godinu, kada je Francuska kaznila Apple sa ogromnih 25 miliona eura zbog ograničavanja performansi starijih iPhone uređaja. Od iOS 10.2, operativni sistem je ograničio maksimalne performanse starijih uređaja, navodno kako bi manje trošio bateriju – što je navodi se dalje, ponekad čak dovodilo do isključivanja uređaja. Dok su druge zemlje dopustile IT gigantu da se provuče i na tom polju, Francuzi su natjerali čuvenu kompaniju da mora da isključi tu funkciju za korisnike u zemlji.

Fokus

Kompanija Synchron dobila dozvolu da počne spajanje ljudi i kompjutera u SAD 🤖

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime