Naslovnica Novo 3 najčešće greške kod postavljanja televizora

3 najčešće greške kod postavljanja televizora

televizor
televizor

Mnogi ne mogu zamisliti dnevni boravak bez televizije, no njegov smještaj u prostor zna zadati puno muke i ponekad se čini da poremetio cijelu koncepciju uređena prostora.

U nastavku donosimo tri najčešće greške kod postavljanja televizora u prostor i savjete kako ih izbjeći.

1. U centru pažnje

Moderni televizori su doista čuda tehnologije i oduševljavaju svojim performansama kao i dizajnom, no ne bi ga smjeli staviti u prvi plan i učiniti ga središnjim objektom u dnevnom boravku. Naročito se to odnosi na crne modele XXXL veličine u klasičnoj dnevnoj sobi.

Savjet: Umjesto stvaranja interijera oko TV-a, krenite od osnovnih komada namještaja – garniture za sjedenje, polica, komoda i stolića. Pritom naravno uzmite u obzir raspored sjedećih elemenata kako bi se nesmetano mogao pratiti TV sadržaj. Garnitura ne može biti usmjerena prema zidu na kojem nema mjesta za tv.

2. Stavljen je previsoko ili prenisko

Jedna od uobičajenih grešaka je što ne samo slike, fotografije i mini police vješamo previsoko na zidu, nego i televizor. Visoko postavljanje estetski je problem, ali i praktičan jer je vrlo nezgodno i neprirodno za tijelo imati pogled dugo vremena uperen prema gore ili pak prema dolje. Problem je naime i kada je tv prenisko postavljen jer je to vrlo nepovoljno za našu vratnu kičmu.

Savjet: Gdje god ste stavili televizor, ekran bi, kada smo u sjedećem položaju, trebao biti u visini očiju. Prije nego što ga instalirate, sjednite na sofu ili legnite na krevet i gledajte ravno naprijed, bez podizanja i spuštanja glave: gdje vam je uperen pogled, na tu visinu bi trebao biti postavljen tv.

3. Ne uklapa se u enterijer

Želja za kombinovanjem namještaja, uređaja i detalja u jednu cjelinu dobar je način za postizanje skladnog enterijera, ali televizor je živa slika, a ne statičan objekt pa je potreban oprez zbog toga. Mnogi zanemare ovu činjenicu što za rezultat ima zbrku na zidu gdje stoji TV, a cijeli prostor gubi svoj integritet.

Savjet: Ne dopustite da vaš TV postane samo ružna crna mrlja u vašoj sobi. TV se može nalaziti na zidu i biti okružen fotografijama, crtežima, slikama…

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime