Naslovnica Sport Nogomet Više od 4.000 navijača u Grazu se oprostilo od Ivice Osima

Više od 4.000 navijača u Grazu se oprostilo od Ivice Osima

Više od 4.000 navijača u Grazu se oprostilo od Ivice Osima
Više od 4.000 navijača u Grazu se oprostilo od Ivice Osima

Komemoracija legendarnom Ivici Osimu održana je večeras na stadionu Merkur Arena u Grazu gdje se okupilo više od 4.000 navijača Sturma koji su pristigli kako bi odali posljednju počast “treneru stoljeća”, kako su svojevremeno proglasili bh. nogometnog stručnjaka.

Prikazom filma o Osimovim uspjesima tokom mandata u Sturmu počela je večerašnja komemoracija, a onda su se u 19:09 upalili reflektori koji su gorjeli do 20:30, odnosno simboličnu 81 minutu koliko je Štraus s Grbavice imao godina kada je u nedjelju preminuo.Na led ekranima na stadionu Sturma bio je prikazan lik Ivice Osima, a njegov lijes je bio postavljen na sredinu stadiona. Također, Osimov lik je bio i na centru igrališta.

Posebno je upečatljiv bio trenutak kada su navijači okolo terena upalili baklje, dok je s tribina grmilo skandiranje Ivici Osimu.

Tekstopisac i pjevačica porijeklom iz BiH Selma Adžem i njen bend The Sound su tokom komemoracije izveli pjesmu “Ima neka tajna veza”. Bila je također izvedena i pjesma “Život je more”.”Sturm pokriva sve što je crno u mom životu, ali i što je bijelo”, pisalo je na paroli koja je bila okačena na tribini ispred najvjernijih navijača Sturma, kluba koji je uz ovu fotografiju na društvenim mrežama napisao: “Za našeg trenera stoljeća!”

Podsjetimo, između 1994. i 2002. godine Osim je vodio Sturm, koji je doveo do naslova prvaka 1998. i 1999. godine, osvajanja Austrijskog superkupa 1998. i 1999. godine, a nastupao je i u Ligi prvaka od 1998. do 2000. godine. Ivica Osim je u Sturmu proglašen “trenerom stoljeća” 2009. godine te je njegova smrt posebno potresla navijače ovog austrijskog kluba.

Osim je preminuo u nedjelju u Grazu gdje je živio posljednjih godina, a sahranjen će biti u narednim danima u svom rodnom gradu Sarajevu. Još uvijek nisu objavljeni tačan datum i mjesto sahrane, a očekuje se da će i na stadionu Grbavica u narednoj utakmici Željezničara Osim biti dostojanstveno ispraćen.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime