Naslovnica Sport Košarka TOTALNI FIJASKO: 7 razloga zbog kojih su Orlovi razočarali naciju i pukli...

TOTALNI FIJASKO: 7 razloga zbog kojih su Orlovi razočarali naciju i pukli od Italijana

orlovi

Orlovi se nisu plasirali na Olimpijske igre i time razočarali čitavu naciju.

Srbija odavno nije više “zemlja košarke”. Potvrda da je stvarno tako stigla je u vidu šamarčine koju su srpskim košarkašima u Beogradu, u direktnom duelu lansirali Italijani, koji su slavili u punom “Pioniru” rezultatom 102:95.

Time su Azuri otišli na OI u Tokio, a Orlovi ostali da tuguju.

orlovi

Kvalifikacioni turnir za OI, za koji je država Srbija iskeširala između 2.500.000 i 3.000.000 eura FIBA i zbog čega niko neće odgovarati, pokazao je sve slabosti srpske košarkaške reprezentacije.

Ekipa skupljena s brda i s dola, ekipa kojoj su najbolji igrači otkazivali kako i kad su htjeli, ekipa koju je vodio selektor bez autoriteta koji je dozvoljavao da mu se svakakve stvari rade oko tima…

Jednostavno, nije bilo sistema. A on je, čini se, od prvog dana postavljen pogrešno i za to kaznu treba da snosi i vrh KSS, posebno predsjednik Danilović sa saradnicima.

orlovi

Naime, već godinama unazad mlade srpske košarkaške selekcije ne mogu da se pohvale uspjesima na velikim takmičenjima, pa izjava Nemanje Bjelice posle debakla od Italije „da smo igrali kao go..na“ i da za pet godina više neće imati ko da igra za reprezentaciju jasno ukazuju u kakvu provaliju klizi srpska košarka i Orlovi. Ne treba zaboraviti činjenicu da je Italija u Beograd došla bez četvorice najboljih košarkaša – Galinarija, Belinelija, Heketa i Datomea. Naši košarkaši, poput Teodosića, Micića, Bjelice, Kalinića, Marjanovića, djelovali su kao skup rekreativaca sa Ade, nikako kao moćna ekipa koja je proteklu sezonu završila sa titulama MVP.

Orlovi su dobili težak udarac, tačnije nokaut i pitanje je da li će se oporaviti posle debakla od Italije. Bez jasnog sistema, bez igre, bez odbrane, bez rezultata…

orlovi

Razriješena misterija

Micić: Pukao mi je mišić

MVP Eurolige Vasa Micić razriješio je misteriju svog izostanka na većem dijelu meča protiv Italije.

Nikada nisam gledao izgovore u životu, tako ni sada. Sve sto imam da kažem jeste da sam na kraju zagrevanja osetio pucanje mišića u kvadricepsu. Neobjašnjivo kako. Pokušao sam da igram, nisam mogao da dam svoj maksimum i to je to. Žao mi je što se nismo plasirali na Olimpijske igre, ali život ide dalje – izjavio je Micić za Sport klub.

orlovi

Tvit

Da li je Bogdan prozvao Jokića?!

Bogdan Bogdanović je iz Atlante preko Tvitera uputio poruku košarkašima, za koju mnogi tvrde da je bila i prozivka na račun Nikole Jokića:

Nije bio naš dan, to je sport, dešava se i najboljima. Kapa dole svima koji su odvojili svoje vreme da budu deo reprezentacije i ovo leto! Idemo dalje!

orlovi

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime