Naslovnica Sport Nogomet All-Star meč Premier lige: Ekipa Sjevera “brutalna” u odnosu na Jug

All-Star meč Premier lige: Ekipa Sjevera “brutalna” u odnosu na Jug

All-Star meč Premier lige: Ekipa Sjevera
All-Star meč Premier lige: Ekipa Sjevera "brutalna" u odnosu na Jug

Nakon što je novi vlasnik Chelseaja predložio revolucionarni All-Star meč Premier lige, sve su jače glasine o odigravanju susreta zvijezda po uzoru na američke sportove.

Amerikanac Todd Boehly, koji je prije nekoliko mjeseci preuzeo Chelsea od Romana Abramoviča, navikao je na All-Star utakmice u SAD-u gdje je vlasnik klubova u nekoliko različitih sportova.

Sada je predložio istu utakmicu i u Premier ligi, a najugledniji mediji nastavili su priču na tu temu tako da nije nemoguće da se u budućnosti zaista i dogodi.

Sky Sports je pisao već o mogućoj utakmici Sjevera i Juga, koja bi sigurno privukla mnogo pažnje, a ESPN je otišao korak dalje i napravio dvije ekipe koje bi igrale All-star meč Premier lige.

Ekipe bi bile podijeljene geografski, odnosno na Sjever i Jug. Na prvi pogled, mnogo impresivnije izgleda tim Sjevera koji obuhvata timove iz Manchestera i Liverpoola. Prednost u startu stvaraju igrači Manchester Cityja i Liverpoola, koji godinama dominiraju u engleskom nogometu, a Jug bi uključivao ekipe iz Londona i s južne obale.

Sastavi ekipa za “All-Star meč Premier lige”

Sjever: Alisson (Liverpool) – Trippier (Newcastle), Dias (Manchester City), Martinez (Manchester United), CanCelo (Manchester City) – Eriksen (Manchester United), Rodri (Manchester City), De Bruyne (Manchester City) – Salah (Liverpool), Haaland (Manchester City) i Foden (Manchester City).

Jug: Lloris (Tottenham) – James (Chelsea), Romero (Tottenham), Saliba (Arsenal), Zinčenko (Arsenal) – Saka (Arsenal), Kante (Chelsea), Rice (West Ham), Sterling (Chelsea) – Kane (Tottenham) i Mitrović (Fulham).


Zanimljivo je da na listi All-Star učesnika, prema izboru ESPN-a, nema zvijezda poput Cristiana Ronalda, Heung-Min Sona, Trenta Alexander-Arnolda, Virgila Van Dijka i brojnih drugih. Timovi su izazvali brojne zanimljive rasprave na društvenim mrežama.

Evidentno na prvi pogled je da Sjever raspolaže s mnogo snažnijim igračima, a da li bi došli do pobjede, nadamo se da ćemo saznati u bliskoj budućnosti i da ćemo gledati ovakvu vrstu spektakla i u engleskom nogometu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime