Naslovnica Sport Nogomet Argentina osvojila trofej Finalissima

Argentina osvojila trofej Finalissima

Argentina osvojila trofej Finalissima
Argentina osvojila trofej Finalissima

Reprezentacija Argentine je osvojila trofej Finalissima nakon što je večeras na Wembleyju pobijedila selekciju Italije rezultatom 3:0.

Finalissima je duel prvaka Evrope i Južne Amerike te je ovo prvi put da se odigrala utakmica ovakve vrste još od 1993. godine.

Početak utakmice je protekao u ispitivanju snaga pa nije bilo mnogo uzbuđenja sve do 28. minute kada je Argentina povela. Messi je prvo sjajnim potezom okrenuo čuvara, probio do gola i namjestio pogodak Martinezu za 1:0.

Argentinci su vodstvo udvostručili u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena. Bila je to fantastična asistencija Martineza za Di Mariju koji je izvanredno završio akciju za miran odlazak na odmor.

Pola sata prije kraja meča Di Maria je pobjegao po desnoj strani, dobio dugačku loptu od Otamendija i šutirao lijevom nogom pod prečku, ali je Donnarumma izvanredno reagovao. Četiri minute kasnije obrukao se Lo Celso budući da je promašio prazan gol.

Redale su se šanse Argentine kao na traci. U 66. minuti Jorginho je bio neoprezan i izgubio loptu na sredini terena, a u kontri je Messi imao novu veliku priliku za gol, ali je Donnarumma odbranio. Nije ovo bila noć Messija budući da mu je i u 70. minuti Donnarumma zaustavio udarac.

Argentina je u još nekoliko navrata opasno zaprijetila, dok je očajna Italija večeras još jednom razočarala svoju armiju navijača. Na kraju je konačnih 3:0 postavio Dybala u sudijskoj nadoknadi.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime