Naslovnica Sport Nogomet Bayern pokazao snagu protiv Barcelone, Liverpool pobijedio u 89. minuti

Bayern pokazao snagu protiv Barcelone, Liverpool pobijedio u 89. minuti

Bayern pokazao snagu protiv Barcelone, Liverpool pobijedio u 89. minuti
Bayern pokazao snagu protiv Barcelone, Liverpool pobijedio u 89. minuti

Nogometaši Bayerna pobijedili su Barcelonu u derbiju 2. kola grupne faze Lige prvaka rezultatom 2:0, dok je Liverpool na svom terenu slavio protiv Ajaxa rezultatom 2:1 i to zahvaljujući pogotku koji su postigli u 89. minuti.

Barcelona je u prvom poluvremenu bila znatno bolji protivnik od Bayerna, gosti iz Španije imali su neke izrazite šanse pred golom Bavaraca, no prije svega Lewandowski nije bio precizan i nije uspio postići gol protiv bivšeg kluba.

U drugom poluvremenu, Bayernu su bile dovoljne četiri minute da postigne dva pogotka, dođe do velike prednosti i na kraju pobjede. Prvo je Hernandez u 50. minuti pogodio za 1:0, a nedugo nakon toga Sane je realizovao kontranapad i postavio konačnih 2:0.

Ekipa Liverpoola u finišu meča došla je do pobjede i izuzetno važna tri boda protiv Ajaxa. Salah je doveo Redse u vodstvo golom u 17. minuti, no Kudus samo deset minuta nakon toga lijepo pogađa i vraća stvari na početak.

Kloppov tim je žestoko napadao u drugom poluvremenu i tražio pobjedu nakon teškog poraza od Napolija u prvom kolu rezultatom 4:1, a kada se činilo da će opet razočarati svoje navijače, Matip pogađa glavom nakon kornera i donosi im izuzetno važna tri boda.

Marseille je na svom terenu izgubio od aktuelnog osvajača Evropske lige, ekipe Eintractha iz Frankfurta, rezultatom 1:0, a jedini gol za goste iz Njemačke postigao je Lindstrom u 43. minuti. Naš Sead Kolašinac je igrao svih 90 minuta za tim iz Francuske.

Pobjedu na domaćem terenu upisao je i Bayer Leverkusen protiv Atletico Madrida, a sve vrijedno pomena desilo se u samom finišu meča. Prvo je u 84. minuti Andrich doveo Apotekare u vodstvo od 1:0, a konačnih 2:0 postavio je Diaby u 87. minuti nakon odličnog kontranapada domaćeg tima.

Club Brugge je ubjedljivo slavio protiv Porta u gostima, a konačan rezultat na kraju je glasio 4:0. Jutgla je iz penala pogodio za 1:0, a pitanje pobjednika su riješili Sowah i Skov Olsen u 47. i 52. minuti. Konačnih 4:0 postavio je Nusa u 90. minuti.

Rezultati i strijelci:

Liverpool – Ajax 2:1 (Salah 17′, Matip 89′ – Kudus 27′)

Porto – Club Bruggee 0:4 (Jutgla 15′, Sowah 47′, Skov Olsen 52′, Nuha 90′)

Bayer Leverkusen – Atletico Madrid 2:0 (Andrich 84′, Diaby 87′)

Bayern – Barcelona 2:0 (Hernandez 50′, Sane 54′)

Viktoria Plzen – Inter 0:2 (Džeko 20′, Dumfries 70′)

Marseille – Eintracht Frankfurt 0:1 (Lindstrom 43′)

Sporting – Tottenham 2:0 (Paulinho 90′, Arthur Gomes 90+3)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime