Naslovnica Sport Nogomet Barcelona ispala iz Evropske lige nakon poraza protiv Eintrachta

Barcelona ispala iz Evropske lige nakon poraza protiv Eintrachta

Barcelona ispala iz Evropske lige nakon poraza protiv Eintrachta
Barcelona ispala iz Evropske lige nakon poraza protiv Eintrachta

Nogometaši Eintrachta plasirali su se polufinale Evropske lige nakon što su u dvomeču četvrtfinala bili bolji od favorizovane Barcelone. U prvom susretu bilo je 1:1, dok je ekipa iz Frankfurta večeras na Camp Nou pobijedila Barcu sa 3:2.

Barcelona je šok doživjela već u četvrtoj minuti kada je Kostić sigurno realizovao penal i doveo goste u rano vodstvo. U nastavku susreta Barca je apsolutno dominirala u posjedu lopte, ali su jalovo napadali za razliku od Eintrachta koji je imao nekoliko opasnih prilika.

Iz jedne takve su došli i do drugog gola i to na sjajan način. Kostić je uposlio Borrea koji je silovito šutirao s 25 metara i udvostručio vodstvo Eintrachta. Ujedno je 0:2 bio i rezultat prvog poluvremena.

I u nastavku susreta Barcelona nije uspjela da kroz posjed lopte dođe do konkretnijih prilika za postizanje gola, dok su gosti ponovo bili daleko opasniji. S toga i ne čudi što su u 67. minuti preko večeras odlično raspoloženog Kostića došli do velikih 3:0.

Do kraja susreta Barca je stigla u sudijskoj nadoknadi postići dva gola preko Busquetsa i Depaya pa su gosti, koji su imali podršku na desetine hiljada navijača u Kataloniji, mogli početi sa slavljem i plasmanom u polufinale.

Eintracht će za plasman u finale Evropske lige boriti se protiv West Hama koji je izbacio Lyona. Uradili su to na gotovo identičan način kao i ekipa iz Frankfurta, remijem 1:1 na domaćem terenu i pobjedom 3:0 u gostima.

U drugom polufinalu sastat će se RB Leipzig koji je izbacio Atalanatu i Rangers.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime