Naslovnica Sport Nogomet Barcelona preuzela prvo mjesto nakon kiksa Real Madrida

Barcelona preuzela prvo mjesto nakon kiksa Real Madrida

Barcelona preuzela prvo mjesto nakon kiksa Real Madrida
Barcelona preuzela prvo mjesto nakon kiksa Real Madrida

Ekipa Real Madrida remizirala je protiv Osasune u meču 7. kola španske La Lige na svom Santiago Bernabeu stadionu rezultatom 1:1, što im je prvi kiks u ovoj sezoni i prvi susret u kojem nisu ostvarili pobjedu.

Real je bolje otvorio meč i već u 6. minuti mogao je doći u vodstvo, ali udarac Tchouamenija je blokiran. Uzvratila je Osasuna u 34. minuti preko Abdea, no i njegov udarac je otišao pored gola, da bi veliku šansu za Kraljevski klub nakon toga promašio Benzema koji nije bio precizan u 38. minuti.

Ipak, u 42. minuti Real dolazi u vodstvo, a strijelac je bio Vinicius Junior. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Već u petoj minuti drugog poluvremena, tačnije u 50. minuti, Osasuna dolazi do poravnanja. Garcia je bio strijelac i vratio stvari na početak, a najbolju šansu da Real dođe do pobjede imao je Benzema u 79. minuti kada nije realizovao penal.

Šutirao je snažno po sredini gola, ali je pogodio prečku i tako upropastio posljednju šansu za svoj tim. Iako je Real imao igrača više, do kraja nije uspio doći do tri boda.

Real je tako prvi put u osvoj sezoni ostao bez pobjede i sada imaju šest pobjeda i jedan remi, isti skor kao i Barcelona koja je zbog gol-razlike sada prva na tabeli. S druge strane, Osasuna je ostala na odličnoj šestoj poziciji sa 13 osvojenih bodova.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime