Naslovnica Sport Nogomet Barcelona se zahvalila Pjaniću, posebno su istakli njegov veliki gest

Barcelona se zahvalila Pjaniću, posebno su istakli njegov veliki gest

Barcelona se zahvalila Pjaniću, posebno su istakli njegov veliki gest
Barcelona se zahvalila Pjaniću, posebno su istakli njegov veliki gest

Nakon što je bh. nogometaš Miralem Pjanić (32) zvanično potpisao ugovor sa ekipom Sharjah FC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Barcelona se zahvalila sada već svom bivšem veznjaku na svemu šta je uradio.

Posebno priznanje odali su mu zbog činjinice da je svoj unosan ugovor prilagođavao finansijskoj situaciji u klubu, pogotovo kada je Barca bila u velikoj krizi.”FC Barcelona javno izražava zahvalnost Pjaniću na profesionalnosti i posvećenosti i, prije svega, što je svoj ugovor uvijek prilagođavao situaciji i potrebama kluba. Barca mu želi sreću i uspjehe u budućnosti”, napisali su u oproštajnoj poruci.


Miralem Pjanić stigao je u Barcelonu u ljeto 2020. godine iz Juventusa. U svojoj prvoj sezoni u klubu odigrao je ukupno 30 utakmica, a osvojio je Kup kralja u sezoni 2020/21.

Na Nou Campu nije dobio pravu šansu, a godinu kasnije otišao je na posudbu u Bešiktaš. Međutim ni tu nije briljirao, nakon čega se pred početak ove sezone vratio u Barcelonu.Iako je trener Barcelone Xavi Hernandez tokom pripremnog perioda rekao da ga je Pjanić uvjerio u svoje kvalitete i da će ostati u timu, od starta je bilo jasno da je preokobrojan.

Kako su ranije najavili španski mediji, Pjanić je prihvatio ponudu iz UAE-a i potpisao je dvogodišnji ugovor sa Sharjahom vrijedan oko tri miliona eura po sezoni, s mogućnošću produženja saradnje na dodatnu godinu.

Bh. nogometaš odrekao se preostalih primanja iz ugovora koji ga je vezao za Barcelonu do 2024. godine, a zauzvrat Katalonci su ga besplatno pustili u UAE.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime