Naslovnica Sport Nogomet Bayern završio fantastično pojačanje vrijedno 80 miliona eura

Bayern završio fantastično pojačanje vrijedno 80 miliona eura

Bayern završio fantastično pojačanje vrijedno 80 miliona eura
Bayern završio fantastično pojačanje vrijedno 80 miliona eura

Nizozemski nogometaš Matthijas de Ligt uskoro će i zvanično postati novi igrač Bayerna nakon što je Juventus prihvatio ponudu njemačkog kluba.

Između dva kluba postignut je usmeni dogovor, a informaciju je objavio pouzdani novinar Fabrizio Romano uz svoj dobro poznati slogan “Here we go”, a koji bi u suštini trebao značiti da je između dvije strane sve dogovoreno i da se čeka samo da transfer i zvanično bude objavljen.

Ukupan “paket” koji je Juventus prihvatio iznosi 80 miliona eura, a nije poznato koliko će tačno otići kao obeštećenje, odnosno koliko će Bayern isplatiti kroz bonuse.Od ranije je poznato da su De Ligt i Bayern dogovorili sve lične uslove te da će ovaj štoper iz Nizozemske potpisati ugovor do 2027. godine.

Jedan od čelnika Bayerna Hasan Salihamidžić je prošle sedmice putovao u Torino na sastanak s čelnicima Juventusa, a kako je tada rekao, želio je pokazati poštovanje prema bivšem klubu i direktno se uvjeriti u njihove ideje u vezi s transferom ovom igrača.

De Ligt je u Juventus došao iz Ajaxa 2019. godine za 75 miliona eura, a iako je ranije govorio da u ovom klubu planira svoju budućnost, odbijanjem ugovora jasno je poručio da je promijenio svoje planove i da je spreman saslušati ponude drugih klubova. Sada je jasno da apsolutno želi otići iz Torina.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime