Naslovnica Crna hronika Biciklista usmrtio čovjeka u toku trke

Biciklista usmrtio čovjeka u toku trke

Biciklista usmrtio čovjeka u toku trke
Biciklista usmrtio čovjeka u toku trke

Mladi italijanski biciklista Nicola Venchiarutti (23) učestvovao je u fatalnoj nesreći tokom utrke vožene u italijanskom gradiću Castelfidardu, u pokrajini Ancona. Tom prilikom smrtno je stradao 41-godišnji Stefanp Martolini, sportski direktor tima Viris Vigevano.

Amaterski snimak gledatelja koji je snimio dio nesreće istražuje tužiteljstvo, a na njemu se može nakratko vidjeti trenutak kada je Martolini poslije udarca ostao nepomično ležati na zemlji.

Tragedija se dogodila 300 metara od cilja, u punom sprintu, kada je Venchiarutti u jednom trenutku izgubio kontrolu nad biciklom i zakucao se u Martolinija koji je utrku posmatrao pored staze.


Martolini nakon udarca je udario glavom od beton i ljekari koji su stigli na mjesto događaja odmah su konstatovali smrt. Venchiarutti je teško povrijeđen, sa dva slomljena leđna pršljena i nalazi se u teškom stanju.

U međuvremenu, javni tužitelj Ancone otvorio je istragu za ubistvo iz nehata protiv bicikliste, a to je nužan čin kako bi se pokušali rekonstruirati uzroci tragedije.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime