Naslovnica Sport Nogomet Buffon odabrao 5 najboljih golmana na svijetu

Buffon odabrao 5 najboljih golmana na svijetu

Buffon odabrao 5 najboljih golmana na svijetu
Buffon odabrao 5 najboljih golmana na svijetu

Jedan od najboljih golmana svih vremena Gianluigi Buffon izabrao je petoricu čuvara mreže za koje smatra da su trenutno najbolji na svijetu.

Buffon je na prvo mjesto, vjerovatno i očekivano, stavio Realovog golmana Thibauta Courtoisa, dok je na drugo mjesto stavio sunarodnjaka i trenutnog golmana PSG-a Gianluigija Donnarummu.


Na trećem mjestu, prema Buffonovom izboru, nalazi se Manuel Neuer, četvrti je čuvar mreže Atletico Madrida Jan Oblak, a peti Mike Maignan, golman Milana, što je ujedno i najveće iznenađenje u Buffonovom izboru. Među spomenutim nema, primjera radi, golmana Liverpoola Alissona, nema ni Edersona, čuvara mreže Manchester Cityja.

Nedavno je o ovoj temi govorio i Iker Casillas, a zajednička imena u njegovom i Buffonovom izboru su Courtois, Neuer i Oblak.Casillas je među pet najboljih na svijetu uvrstio golmana Manchester Cityja Edersona i čuvara mreže Barcelone Marc-Andrea ter Stegena. Ipak, obojica su na prvo mjesto stavila golmana Reala Thibauta Courtoisa.

Buffon se još uvijek aktivno bavi nogometnom i trenutno je član Parme, a u ovoj sezoni branio je na dvije utakmice. Prošle sezone, također u dresu Parme, branio je na 26 mečeva, a osam puta je sačuvao svoju mrežu netaknutom.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime