Naslovnica Sport Nogomet Chelsea postaje najskuplje plaćeni klub u historiji sporta

Chelsea postaje najskuplje plaćeni klub u historiji sporta

Chelsea postaje najskuplje plaćeni klub u historiji sporta
Chelsea postaje najskuplje plaćeni klub u historiji sporta

Pregovori oko prodaje Chelseaja traju uveliko, a kada aktuelni prvak Evrope pređe u ruke novih vlasnika, postat će i najskuplje plaćeni sportski kolektiv u historiji.

Vlada Velike Britanije je zamrznula imovinu Romana Abramoviča uključujući sve ono čime Chelsea raspolaže. Tako je Rus primoran na prodaju kluba, ali pod uvjetom da novac ne ide njemu.

Na početku je Abramovič za Chelsea tražio 4,2 milijarde eura, ali Athletic prenosi da je realna cijena 3,6 milijardi eura za koliko se očekuje da će Plavci biti prodati.

To znači da će Chelsea postati najskuplje plaćeni klub u historiji sporta. Tako će prestići NBA ekipu Brooklyn Netse za čija je vlasnička prava Joseph Tsai izdvojio nešto više od tri milijarde eura.

Kako prenosi Athletic, već su stigle brojne ponude milijardera širom svijeta i sve one premašuju iznos kojeg je Tsai platio za Brooklyn Netse tako da je gotovo sigurno da će Chelsea postati najskuplje plaćeni klub ikada.

Trenutno najskuplji klub u engleskom nogometu je Manchester United. Porodica Glazer svojevremeno platila je Crvene đavole nešto malo manje od milijardu eura.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime