Naslovnica Sport Nogomet Chelsea preuzima mladi stručnjak koji je zaludio Englesku

Chelsea preuzima mladi stručnjak koji je zaludio Englesku

Chelsea preuzima mladi stručnjak koji je zaludio Englesku
Chelsea preuzima mladi stručnjak koji je zaludio Englesku

Najperspektivniji engleski trener Graham Potter preuzet će uzavrelu klupu Chelseaja nakon što su Plavci raskinuli ugovor s Thomasom Tuchelom.

Loš start sezone i promjena u rukovodstvu kluba koštali su Tuchela posla, iako je Chelseaju donio titulu prvaka Evrope prije godinu i tri mjeseca. No, dobri rezultati kratko se pamte, a najskuplje je njemačkog stručnjaka koštao poraz od zagrebačkog Dinama.


Nekoliko imena jučer se dovodilo u vezu s preuzimanjem Chelseaja, a u fokusu su bili Zinedine Zidane, Graham Potter i Mauricio Pochettino. Međutim, izbor je pao na samo jedno.

Fantastični Graham Potter, koji je od Brightona sa skromnim budžetom napravio ekipu koja ne ispada iz gornje polovine Premiershipa, preuzet će uzavrelu klupu na Stamford Bridgeu.

Nakon razlaza s Tuchelom, rukovodstvo Chelseaja predvođeno Toddom Boehlyjem obavilo je razgovore s Potterom i prema navodima engleskih medija već postiglo sporazum.

Ugledni novinar Fabrizio Romano također je potvrdio da su obavljeni razgovori s pozitivnim ishodom te da se ubrzo očekuje imenovanje Pottera na klupu Chelseaja.Potter je u kratkoj karijeri uspio na mapu švedskog nogometa dovesti ekipu Ostersunda i kroz senzacionalno osvojen Kup Švedske izboriti Evropu, a onda je radio u Swanseaju i Brightonu gdje je pokazao da rezultati iz Švedske nisu bili slučajnost. Engleski mediji ga uz Eddieja Howea smatraju najboljim domaćim menadžerom.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime