Naslovnica Sport Nogomet Di Maria stigao u Torino

Di Maria stigao u Torino

Di Maria stigao u Torino
Di Maria stigao u Torino

Argentinski nogometaš Angel Di Maria sletio je u Torino i uskoro će i zvanično postati novi igrač Juventusa.

Di Maria je u Torino stigao u četvrtak u kasnim večernjim satima, nakon čega bi danas trebao proći ljekarske preglede i zvanično staviti potpis na jednogodišnji ugovor s Juventusom.

On je u ovaj grad u Italiji stigao privatnim letom, ali to ipak nije promaklo upornim italijanskim novinarima i brojim navijačima koji su očekivali dolazak Di Marije. Oni navode da će Argentinac za godinu dana zaraditi šest miliona eura, a da postoji mogućnost da se saradnja dodatno produži na još jednu godinu.

Nakon Di Marije, Juventus će tokom vikenda predstaviti i Paula Pogbu, drugog igrača kojeg dovode bez obeštećenja i koji bi također trebao biti veliko pojačanje za ekipu Massimiliana Allegrija u pohodu ka povratku na prvo mjesto Serije A.Di Maria je napustio PSG kao slobodan igrač, a potom je sedmicama razmišljao o odabiru novog kluba. Dobio je ponudu Barcelone i Juventusa, no privlačila ga je i opcija povratka u Južnu Ameriku nakon Svjetskog prvenstva. Na kraju je, kao što je to bilo i vrlo vjerovatno očekivano, izabrao Juventus.

Argentinac je ukupno u karijeri odigrao 676 utakmica, a postigao je 154 pogotka i tome dodao 243 asistencije. U dresu PSG-a je ukupno odigrao 295 mečeva, a postigao je 93 pogotka i dodao 119 asistencija.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime