Naslovnica Sport Nogomet Dinamo se oprostio od Lige prvaka

Dinamo se oprostio od Lige prvaka

Dinamo se oprostio od Lige prvaka

Nogometaši Milana velikom pobjedom u Zagrebu nad Dinamom rezultatom 0:4 došli su na korak od plasmana u narednu rundu Lige prvaka. S druge strane, ugasili su snove Modrih o nastavku takmičenja.

Grupa E Lige prvaka do ovog kola djelovala je totalno konfuzno. Ništa se nije znalo, a onda je pobjeda Chelseaja značila da Plavci idu s prvog mjesta u narednu fazu takmičenja.

U drugom meču grupe Milan je protutnjao Zagrebom i slavio sa četiri gola razlike. Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji Milana, ali u finišu prvog dijela pravovremeni pogodak za Rossonere.

Nakon ubačaja iz slobodnog udarca Sandra Tonalija, pogodio je Matteo Gabbia i tako doveo Milan u vodstvo. Zanimljivo, to mu je prvi gol u seniorskoj karijeri.

U 49. minuti nevjerovatan gol. Rafael Leao je krenuo sam sa svoje polovice i napravio slalom za postizanje drugog pogotka Milana. Odbrana Dinama djelovala je komično, a dvojica nogometaša su se sudarila i završila na zemlji tokom ovog prodora.

Ovaj slalom i pogodak pogledajte ovdje.

U 59. minuti oboren je Sandro Tonali u kaznenom prostoru Dinama, a siguran s bijele tačke bio je Olivier Giroud.

Bilo je tada jasno da Milan odnosi sva tri boda iz Zagreba, a u 69. minuti nakon izvrsnog prodora Leaa autogol postiže Robert Ljubičić.

Moglo je biti i ubjedljivije da zicer nije promašio reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić koji je u 85. minuti izašao sam pred Livakovića, ali je šutirao tako da mu je hrvatski reprezentativac odbranio. Krunić je u igru ušao u nastavku susreta.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao tako da je Milan napravio ogroman korak ka nokaut fazi. Rossoneri u posljednjem kolu dočekuju Salzburg i tu im treba samo bod za plasman dalje.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime