Naslovnica Sport Nogomet Dinamu bod protiv Salzburga. Sudijski haos u Milanu

Dinamu bod protiv Salzburga. Sudijski haos u Milanu

Dinamu bod protiv Salzburga. Sudijski haos u Milanu

U grupi E Lige prvaka večeras su odigrane dvije zanimljive utakmice nakon kojih smo dobili pravu zbrku na tabeli. Dinamo i Salzburg su remizirali rezultatom 1:1, dok je Chelsea slavio u Milanu (0:2).

Dinamo i Salzburg odigrali su sjajnu utakmicu u kojoj je bilo mnogo uzbuđenja. Krenulo je uzbudljivo jer je već u 12. minuti Nicolas Seiwald udarcem s desne strane matirao golmana Dinama.Odgovor je stigao u 40. minuti kada je Robert Ljubičić poravnao na 1:1, a tim rezultatom otišlo se na odmor.

U nastavku mnogo uzbuđenja. Salzburg je propustio četiri stopostotne prilike, a najbliži pogotku bio je Luka Sučić u 74. minuti.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao pa su Dinamo i Salzburg podijelili po bod. Reprezentativac Bosne i Hercegovine Amar Dedić odigrao je svih 90.

U drugom meču vidjeli smo pravi sudijski haos i pobjedu Chelseaja nad Milanom rezultatom 0:2.

Milan je dobro krenuo u meč i dominirao u prvim minutama, ali je sporna sudijska odluka u 18. minuti promijenila tok utakmice.

Sudija Dominik Siebert dao je direktan crveni karton i dosudio penal za goste nakon čini se blagog kontakta Fikaya Tomorija i Masona Mounta. Zanimljivo, Mount je nakon kontakta nastavio kretnju i šutirao, a nakon promašaja sudija je vratio penal i isključio Tomorija.

Jorginho je bio siguran s bijele tačke, a na društvenim mrežama pokrenute su žustre rasprave o tome da li je sudija trebao kazniti Tomorija. Mnogo više je onih koji ovu odluku smatraju potpuno pogrešnom.

S igračem više Chelsea je lako došao do pobjede, a ovjerio je Pierre-Emerick Aubameyang u 34. minuti. U pravoj “kartonijadi” 9 žutih i 1 crveni pokazao je sudija iz Njemačke, a vrijedi naglasiti da je starter u Milanu bio reprezentativac BiH Rade Krunić.

Nakon ovih rezultata sve četiri ekipe su unutar tri boda u grupi, a ostala su dva kola do kraja.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime