Naslovnica Novo Đoković se prvi put glasno pobunio protiv nove zabrane

Đoković se prvi put glasno pobunio protiv nove zabrane

Đoković se prvi put glasno pobunio protiv nove zabrane
Đoković se prvi put glasno pobunio protiv nove zabrane

Prvi favorit i branilac titule na Wimbledonu Novak Đoković prvi put se glasno pobunio protiv zabrane učestvovanja na posljednjem Grand Slam turniru sezone US Openu.

Kao što je to bio slučaj i na startu sezone na Australian Openu, Đoković neće imati pravo nastupa ni na US Openu zbog toga što nije vakcinisan protiv koronavirusa.

Srbijanski teniser je o tome prvi put javno govorio na konferenciji za medije na Wimbledonu, gdje je došao do drugog kola i gdje cilja odbranu titule, što bi mu bio sedmi trofej u karijeri na najvećem teniskom turniru.

Đoković ne želi komentarisati da li ta odluka ima političku pozadinu

Đoković se konsultovao sa Tennysom Sandgrenom, američkim teniserom koji također nije vakcinisan, ali će imati pravo nastupa na US Openu jer je američki državljanin. Srbijanski teniser poručuje da tu ne vidi medicinsku logiku.

“Dopisivao sam se sa Sandgrenom prije nekoliko dana i zahvalio mu za podršku koju mi je pružio u javnosti u ovoj situaciji. On je rekao stvari koje su potpuno logične. Ako je nevakcinisanim igračima zabranjeno da učestvuju na tom turniru, onda bi pravilo trebalo važiti za svakoga”, rekao je Đoković.

Srbijanski teniser, koji je trenutno treći na ATP listi, poručuje da bi u odluci moglo biti i politike.”Ne vidim tu medicinsku logiku da on može igrati jer je državljanin SAD-a iako nije vakcinisan, a meni je to pravo uskraćeno. Kada bih imao američku ‘zelenu kartu’ ili pasoš, bilo bi moguće da igram. Ako tu ima političke logike, ne bih u to ulazio. Znate i zašto ne želim o tome”, dodao je srbijanski teniser.

Pred Đokovićem je danas druga “prepreka” na Wimbledonu, a meč protiv Thanasija Kokkinakisa zakazan je na centralnom terenu ne prije 14:30.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime