Naslovnica Sport Košarka Dončić prokomentarisao grupu u kojoj će igrati protiv BiH

Dončić prokomentarisao grupu u kojoj će igrati protiv BiH

Dončić prokomentarisao grupu u kojoj će igrati protiv BiH
Dončić prokomentarisao grupu u kojoj će igrati protiv BiH

Slovenski košarkaš Luka Dončić kaže da će Eurobasket biti jako uzbudljiv zbog velikog broja kvalitetnih reprezentacija, a za grupu u kojoj će, između ostalog, igrati i protiv Bosne i Hercegovine, rekao je da je vrlo opasna.

“Mislim da ima mnogo ekipa na vrhunskom nivou, jakih i s odličnim igračima, uz to je prvenstvo kratko i svašta se može dogoditi. Bit će vrlo teško… Španija je vrlo snažan protivnik, ali postoje i druge selekcije poput Srbije, Francuske, Litvanije i Grčke”, rekao je Dončić.

Nakon toga je prokomentarisao grupu u kojoj će Slovenija igrati na Eurobasketu, a u kojoj nastupa i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

“Naša grupa je, na primjer, vrlo opasna”, rekao je Dončić.

Uz Sloveniju i BiH, u našoj grupi igraju još Francuska, Litvanija, Njemačka i Mađarska, a podsjećamo, plasman u 1/16 finala osigurat će po četiri najbolja tima iz četiri grupe.

Dončić je također rekao da će u budućnosti igrati na što je moguće više takmičenja za Sloveniju, a onda se osvrnuo i na izazove u NBA ligi.

“Ne planiram se promijeniti, cilj mi je ostati i pobijediti u Dallasu. Naravno, ne zna se šta budućnost nosi, ali moja ideja je, i nadam se da ću je realizovati, osvojiti NBA ligu s Dallasom. Uvijek želim više, želim osvojiti prsten i svake sezone koju započinjem cilj mi je doći do titule”, završio je Dončić.

Dončić je prošle sezone odigrao ukupno 80 utakmica za Dallas sa kojim je ispao u finalu Zapadne konferencije play-offa od Golden Statea.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime