Naslovnica Sport Nogomet Drama koja se ne viđa često, Juventus bez pobjede protiv Salernitane

Drama koja se ne viđa često, Juventus bez pobjede protiv Salernitane

Drama koja se ne viđa često, Juventus bez pobjede protiv Salernitane
Drama koja se ne viđa često, Juventus bez pobjede protiv Salernitane

Nogometaši Juventusa u potpuno nevjerovatnoj utakmici 6. kola italijanske Serije A remizirali su protiv Salernitane rezultatom 2:2, a iako su došli do preokreta u 95. minuti, VAR je Staroj dami poništio gol i tako ih ostavio bez tri boda.

Juventus je u sedmoj minuti mogao doći u vodstvo, ali udarac Mirettija je odbranio golman gostiju, da bi u 18. minuti Candreva zaledio domaće navijače i doveo Salernitanu u vodstvo.

Mazzocchi je probio po lijevoj strani, ubacio u peterac Juventusa, a na prvom mjestu bio je Candreva kojem nije bilo teško da ugura loptu u mrežu. U četvrtoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena, Bremer je napravio penal, a siguran realizator za veliko vodstvo gostiju bio je Piatek.

Igrači Juventusa su, jasno, bili u šoku nakon velikog zaostatka na poluvremenu, no nadu da se mogu vratiti u ovaj meč vratio im je Bremer golom u 51. minuti nakon odličnog centaršuta Kostića s lijeve strane.

Iako je Juventus napadao, nije uspio doći do gola, no u 92. minuti sudija Marcenaro je svirao penal nakon prekršaja nad Alex Sandrom, Bonucci je preuzeo odgovornost, promašio je, ali mu se lopta sretno odbila na nogu i štoper domaćih pogodio je za 2:2.


Stara dama je tada bacila sve karte u napad, a onda u 94. minuti Milik glavom pogađa za 3:2 nakon centaršuta iz kornera, no sudija je nakon dodatne VAR intervencije poništio gol jer je Bonucci bio u pasivnom ofsajdu i svojom reakcijom je utjecao na golmana gostiju.Uslijedio je pravi haos na terenu, sudija Marcenaro se razmahao crvenim kartonima, prvo za Milika koji je zbog skidanja dresa nakon “pobjedničkog” gola dobio drugi žuti karton, a nakon toga iz igre je isključio Cuadrada, Allegrija i Fazija.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime