Naslovnica Sport Nogomet Dušan Vlahović: Nastup na Svjetskom prvenstvu pod velikim upitnikom

Dušan Vlahović: Nastup na Svjetskom prvenstvu pod velikim upitnikom

Dušan Vlahović: Nastup na Svjetskom prvenstvu pod velikim upitnikom

Srbijanski nogometaš Dušan Vlahović s bolnom grimasom na licu napustio je meč 5. kola grupne faze Lige prvaka protiv Benfice, a mediji u Srbiji odmah su počeli strahovati da bi zbog povrede čak mogao propustiti i nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Vlahovićev Juventus sinoć je doživio poraz od Benfice rezultatom 4:3, kojim su i zvanično ispali iz Lige prvaka i završili nastup u ovom takmičenju već u grupnoj fazi, no ono što je za Staru damu posebno problematično jeste povreda na koju se ovaj napadač iz Srbije požalio u drugom poluvremenu.


Prve informacije iz Srbije i Italije govore da je Vlahović povrijedio aduktor i da ga sigurno očekuje pauza, no da je teško procijeniti u ovom trenutku koliko će to dugo trajati i da li mu je Mundijal pod znakom pitanja.Više informacija će biti poznato u narednim danima, a očekuje se da će Vlahović odmah danas obaviti dodatne ljekarske preglede. Bilo kako bilo, fotografija s klupe za rezervne igrače, a koja je nastala nakon što je izašao iz igre, s razlogom je zabrinula sve navijače Juventusa i nogometne reprezentacije Srbije.

Nakon pet odigranih utakmica, Juventus je u Ligi prvaka osvojio samo tri boda, koliko i Maccabi, a iz ove grupe u nokaut fazu su prošli PSG i Benfica. Za kraj ove faze, Juventus će igrati protiv PSG-a na svom terenu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime