Naslovnica Sport Nogomet Footmercato: Vahid Halilhodžić pred otkazom na klupi Maroka

Footmercato: Vahid Halilhodžić pred otkazom na klupi Maroka

Footmercato: Vahid Halilhodžić pred otkazom na klupi Maroka
Footmercato: Vahid Halilhodžić pred otkazom na klupi Maroka

Bh. stručnjak i selektor nogometne reprezentacije Maroka Vahid Halilhodžić nalazi se pred otkazom na klupi te afričke selekcije, prenio je portal Footmercato.

Tamošnja javnost zamjera Halilhodžiću što je iz reprezentacije izbacio Hakima Ziyecha i Noussaira Mazraouija, dvije zvijezde koje svakako svojim nogometnim kvalitetom zaslužuju da budu dio tima, no zbog njihovog ponašanja temperamentni bh. stručnjak odlučio je ih izbaciti iz tima.

Narednih dana održat će se sastanak predsjednika FRMF-a Faouzija Lekjae i dvojice igrača kako bi se jednom zauvijek pokušale smiriti tenzije nakon što su dvije marokanske zvijezde prvobitno odbile da se vrate u reprezentaciju.

U slučaju daljnjeg neuspjeha u ovim pregovorima, čelnici marokanskog saveza uručit će otkaz Halilhodžiću, tvrdi Footmercato.

Isti portal navodi da je Vaha svjestan da su mu dani odbrojani, jer su šanse da se Ziyech i Mazraoui vrate u reprezentaciju pod njegovim vodstvom, više nego minimalne.

Već je formirana lista mogućih nasljednika, s poznatim imenima kao što su Claude Puel, Rudi Garcia i Laurent Blanc.

Vahid Halilhodžić prvi trener koji je izborio plasman na Svjetsko prvenstvo sa četiri različite reprezentacije

Podsjetimo, Halilhodžić je postao prvi trener u historiji koji je izborio plasman na Svjetsko prvenstvo sa četiri različite reprezentacije. Ranije je to uradio s Obalom Slonovače, Alžirom i Japanom te sada Marokom, no zanimljivo je da je samo Alžirce vodio na Mundijalu jer je u Japanu i Obali Slonovače dobio otkaz uoči smotre najboljih selekcija svijeta, a sada bi mu se to moglo ponoviti s Marokom.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime