Naslovnica Sport Nogomet Haaland donio pobjedu Norveškoj protiv Srbije

Haaland donio pobjedu Norveškoj protiv Srbije

Haaland donio pobjedu Norveškoj protiv Srbije
Haaland donio pobjedu Norveškoj protiv Srbije

Nogometaši Srbije izgubili su u meču 1. kola UEFA-ine Lige nacija od Norveške na stadionu Rajko Mitić u Beogradu rezultatom 1:0, a pobjedu gostima donio je novi napadač Manchester Cityja Erling Haaland.

Odlučujući trenutak utakmice desio se u 26. minuti kada je Haaland pogodio za 1:0 i to nakon asistencije Pedersona, a iako je Srbija i do kraja prvog poluvremena napadala i imala nekoliko opasnih situacija, kao i u drugom poluvremenu, na kraju su doživjeli poraz.

U 78. minuti domaći igrači su tražili igranje rukom jednog gostujućeg igrača, no sudija ni nakon VAR intervencije nije odlučio pokazati na bijelu tačku.

Najbolju šansu za Srbiju imao je Luka Jović u 57. minuti, no njegov udarac je sjajno odbranio gostujući golman Nyland.

Za Srbiju je ovo bio prvi poraz u zvaničnim mečevima nakon godinu dana, tačnije od novembra 2020. godine kada ih je Škotska pobijedila u Beogradu. Imali su, doduše, dva poraza u prijateljskim mečevima, no u Ligi nacija i kvalifikacijama, što su zvanični mečevi, nisu doživjeli poraz.

U drugom meču ove grupe Švedska je sa sigurnih 2:0 slavila protiv Slovenije u gostima, a golove su postigli Forsberg i Kuluševski.

U Ligi nacija B odigrala se još jedna utakmica, a Izrael i Island su remizirali rezultatom 2:2. Odigran je i jedan meč u Ligi nacija C, a tamo je Grčka s minimalnih 1:0 bila bolja od Sjeverne Irske u gostima.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime