Naslovnica Sport Nogomet Halilhodžić izborio plasman na Mundijal, Senegalci rastužili Salaha

Halilhodžić izborio plasman na Mundijal, Senegalci rastužili Salaha

Halilhodžić izborio plasman na Mundijal, Senegalci rastužili Salaha
Halilhodžić izborio plasman na Mundijal, Senegalci rastužili Salaha

Selekcije Gane, Senegala, Maroka, Kameruna i Tunisa izborile su plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru nakon večerašnjih utakmica baraža.

Maroko, kojeg predvodi bh. stručnjak Vahid Halilhodžić, nije imao mnogo problema protiv Konga. U prvoj utakmici je bilo 1:1, a večeras je Maroko slavio rezultatom 4:1.

Dvostruki strijelac za Maroko bio je Ounahi, dok su po gol postigli Tissoudali i Hakimi. Počasni pogodak za Kongo postigao je Malango Ngita.

Halilhodžić je tako postao prvi trener u historiji koji je izborio plasman na Svjetsko prvenstvo sa četiri različite reprezentacije. Ranije je to uradio s Obalom Slonovače, Alžirom i Japanom te sada Marokom.

Najuzbudljivije je bilo u reprizi finala Kupa Afrike gdje je Senegal nakon boljeg izvođenja penala izbacio Egipat. U regularnom dijelu meča bilo je 1:0 za Senegal golom Die čime su anulirali poraz u Egiptu.Uslijedili su penali gdje prva četiri jedanaesterca nisu bila realizovana. Redom su promašivali Koulibaly, Salah, Ciss i Zizo. Egiptu je presudio neiskorišten penal Mostafe Mohameda, pa je u narednom jedanaestercu Mane svojim pogotkom donio Senegalu plasman u Katar te ponovo rastužio Salaha i društvo koji su izgubili i nedavni Kup Afrike od istog rivala.

Rezultati:

Nigerija – Gana 1:1 (ukupno 1:1, prolaz dalje zbog gola u gostima)

Senegal – Egipat 1:0 (ukupno 1:1, prolaz dalje nakon penala)

Maroko – Kongo 4:1 (ukupno 5:2)

Tunis – Mali 0:0 (ukupno 1:0)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime