Naslovnica Sport Košarka Hrvatska izbjegla Srbiju, Bogdanovića optužuju da je namjerno promašio bacanje

Hrvatska izbjegla Srbiju, Bogdanovića optužuju da je namjerno promašio bacanje

Hrvatska izbjegla Srbiju, Bogdanovića optužuju da je namjerno promašio bacanje
Hrvatska izbjegla Srbiju, Bogdanovića optužuju da je namjerno promašio bacanje

Hrvatska košarkaška reprezentacija pobjedom protiv Ukrajine 90:85 osigurala je treće mjesto u grupi C na Eurobasketu i na taj način izbjegli su okršaj sa Srbijom u osmini finala, a njihov najbolji košarkaš Bojan Bogdanović optužen je da je namjerno promašio slobodno bacanje kako bi se ostvarile kalkulacije naših zapadnih susjeda.

Iako su već ranije oba tima osigurala prolazak u nokaut fazu, ova utakmica je odlučivala o konačnom plasmanu u grupi. Pobjeda od osam i više razlike Hrvatima je donosila drugo mjesto, pobjeda s manje od osam razlike treće mjesto, a poraz četvrto mjesto.Tako je Hrvatska izbjegla okršaj sa Srbijom u osmini finala, s obzirom na to da je Srbija, koji je prvi favorit turnira, ujedno i veliki favorit u večerašnjem meču protiv Poljske i očekuje se sigurna pobjeda.

Također, Hrvatska bi sa druge pozicije išla u polovinu kostura u kojoj je Srbija, a prema njihovim kalkulacijama vjeruju da je bolje da budu treći i da idu u dio žrijeba gdje su potencijalni rivali u četvrtfinalu Španija ili Litvanija.

Bogdanović je 20-ak sekundi prije kraja postigao koš uz dodatno slobodno bacanje, ali zatim je pogledao prema klupi i brzo je shvatio šta treba učiniti.

Mnogi su sigurni da je namjerno promašio dodatno slobodono bacanje, prije svega mediji u Srbiji. Oni su jasno poručili da su Hrvati iza promašenog bacanja prelako dozvolili koš Ukrajincima za pet razlike i tako je duel završen 90:85.

Osim toga, pozivaju se i na status legendarnog Ace Petrovića na društvenim mrežama koji je napisao:


“Današnja utakmica će definitivno pokazati gdje se stvarno nalazimo. Jer moramo pobijediti ali moramo i kalkulirati( pobjeda do 8 koševa razlike) kako bi uzeli treću poziciju i odabrali najbolji mogući scenario za nastavak prvenstva!”.

Hrvatska će u osmini finala najvjerovatnije igrati protiv Finske.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime