Naslovnica Sport Nogomet Ibrahimović blizu završetka karijere na kraju sezone

Ibrahimović blizu završetka karijere na kraju sezone

Ibrahimović blizu završetka karijere na kraju sezone
Ibrahimović blizu završetka karijere na kraju sezone

Švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović spreman je za penzionisanje ako Milan ove sezone osvoji Scudetto ili Kup Italije, piše La Gazzetta dello Sport.

Šveđaninu na ljeto ističe ugovor, a razgovori o produženju ostanka u klubu tek trebaju započeti. On najviše zarađuje na Milanu s ugovorom od 7 miliona eura godišnje, a eliminacija Švedske iz baraža za Svjetsko prvenstvo mogla bi ga nagovoriti da u junu objesi kopačke o klin.

Međutim, bivša zvijezda Juventusa i Intera najradije bi se povukla u pobjedničkom stilu, a prema La Gazzetti, Ibra je spreman prekinuti svoju igračku karijeru ako Milan ove sezone osvoji trofej.

Ekipa Stefana Piolija je vodeća u Seriji A te su utrci za osvajanje Kupa Italije. Remizirali su u martu 0:0 u prvoj utakmici polufinala Kupa Italije protiv Intera. Napadač bi također ostao u Milanu ako se povuče jer bi se pridružio Piolijevom stručnom štabu za sezonu 2022/23.Ako Ibrahimović odluči nastaviti još jednu sezonu, Milan će mu ponuditi nižu platu pokušavajući dovesti novog napadača za sljedeću sezonu. Liverpoolov Divock Origi je blizu Rossonera kao slobodan igrač, dok je na radaru Paola Maldinija i Sassuolov Gianluca Scamacca.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime